Kodolkrīze Japānā izraisa kritumu arī ASV fondu tirgū

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Bažas par Japānas kodolenerģijas krīzes saasināšanās negatīvo ietekmi uz globālo ekonomiku otrdien izraisīja kritumu arī ASV fondu tirgū.

ASV fondu tirgus indekss "Dow Jones Industrial Average" tirdzniecības pirmajā stundā nokritās jau par 2,2%.

Savukārt "Nasdaq Composite" indekss samazinājās par 2,63%, bet "S&P 500" - par 2,45%.

Tādējādi kritums ASV fondu tirgum seko straujai lejupslīdei Japānā un samazinājumam Eiropas fondu tirgos.

Kā ziņots, Londonas akciju biržas indekss "FTSE 100" otrdien rīta tirdzniecības sesijā saruka par vairāk nekā 3%, tādējādi sasniedzot 3,5 mēnešos zemāko līmeni.

Kritumu piedzīvojis arī Frankfurtes fondu tirgus, "DAX 30" indeksam samazinoties par 4,48%.

Savukārt akciju vērtība Milānas akciju biržā rīta tirdzniecības sesijā nokritusies par vairāk nekā 3%, bet Madrides fondu tirgū reģistrēts kritums 3,04% apmērā.

Īpaši straujš kritums Japānas biržā

Kārtējo straujo kritumu otrdien piedzīvoja arī Japānas akciju birža, investoriem bažīgi raugoties uz situāciju valstī pēc postošās zemestrīces.

"Nikkei" indekss Tokijas biržas tirdzniecības sesijas noslēgumā samazinājās par 10,55% - līdz 8605,15 punktiem, tādējādi reģistrējot straujāko vienas dienas kritumu kopš ASV investīciju bankas "Lehman Brothers" bankrota 2008.gadā.

Savukārt "Topix" indekss biržas slēgšanas brīdī samazinājās par 9,5%.

Strauju kritumu otrdien piedzīvoja arī naftas cenas, investoriem bažījoties, ka Japānas zemestrīce un tai sekojošā kodolenerģijas krīze smagi ietekmēs valsts ekonomiku.

Londonas biržā "Brent" jēlnaftas cena aprīļa piegādēm dienas vidū uz brīdi nokritās par 5,79 dolāriem - līdz 107,88 dolāriem (54,37 latiem) par barelu.

Tirdzniecības sesijai turpinoties, naftas cena palielinājās līdz 109 dolāriem (54,93 latiem) par barelu, kas ir par 4,67 dolāriem mazāk nekā biržas slēgšanas brīdī pirmdien.

Savukārt Ņujorkas biržā ASV vieglās jēlnaftas cena samazinājās par 3,4 dolāriem - līdz 97,79 dolāriem (49,28 latiem) par barelu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu