ASV iesūdz Standard & Poor's par pirmskrīzes kredītreitingiem (12)

LETA/REUTERS/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV valdība uzsākusi civilo tiesas prāvu pret starptautisko reitingu aģentūru «Standard & Poor's» un tā mātesuzņēmumu «McGraw-Hill Companies Inc.» saistībā ar hipotēku obligācijām noteiktajiem kredītreitingiem pirms 2008.gada finanšu krīzes.

Valdība tiesā iesniegtajos dokumentos norāda, ka tā vēlas panākt naudas soda piespriešanu «Standard & Poor's» un «McGraw-Hill».

«Standard & Poor's» pavēstīja, ka ASV valdības sāktā tiesas prāva koncentrējas uz kredītreitingiem, kas 2007.gadā tika noteikti dažādām ar riskantiem aktīviem nodrošinātām parādsaistībām.

ASV valdība iztaujājusi bijušos «Standard & Poor's» analītiķus, cenšoties noskaidrot, vai aģentūra ir ignorējusi savus standartus, nosakot reitingus ar hipotēkām nodrošinātiem vērtspapīriem, vēsta laikraksts «Wall Street Journal».

Tikmēr «Standard & Poor's» uzsver, ka tā nav bijusi vienīgā, kas nespēja paredzēt ASV mājokļu tirgus sabrukuma apmēru.

Šis sabrukums samazināja hipotēku vērtspapīru vērtību par vairākiem simtiem miljardiem dolāru, liekot valdībai steigties palīgā un glābt lielas bankas, kas bija veikušas tajos investīcijas.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu