Fitch: Kipras lielāko banku kredītreitingi maksātnespējas kategorijā (6)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Starptautiskā reitingu aģentūra «Fitch Ratings» otrdien samazinājusi divu Kipras lielāko banku kredītreitingus līdz maksātnespējas kategorijai, bet trešajai lielākajai bankai noteica negatīvu nākotnes kredītreitinga perspektīvu, šādi reaģējot uz panākto vienošanos par valsts glābšanas programmu.

«»Fitch Ratings» veikusi reitingu pārskatus trīs lielākajām Kipras bankām pēc Eirogrupas panāktās vienošanās ar Kipras varasiestādēm pirmdienas rītā, kas ir priekšnosacījums, lai Kiprai piešķirtu finanšu palīdzību desmit miljardu eiro (7,03 miljardu latu) apmērā,» norāda aģentūra.

Lielākās bankas «Bank of Cyprus» («BoC») kredītreitings samazināts no «B» uz «ierobežotu maksātnespēju», ņemot vērā zaudējumus, kas paredzēti vecākajiem kreditoriem saistībā ar bankas restrukturizācijas plānu.

Otrās lielākās bankas «Laiki Bank» kredītreitingu aģentūra samazinājusi no «B» uz «maksātnespēju», jo papildus plānotajiem zaudējumiem banka tiks pilnībā likvidēta, veselīgajiem aktīviem un apdrošinātajiem noguldījumiem nonākot «BoC» īpašumā, bet pārējiem aktīviem nonākot tā dēvētajā sliktajā bankā, kas laika gaitā tiks likvidēta.

Tikmēr Kipras trešās lielākās bankas «Hellenic Bank» kredītreitings saglabāts «B» līmenī, taču tam noteikta negatīva nākotnes perspektīva.

Kā ziņots, eirozonas finanšu ministri naktī uz pirmdienu piekrita piešķirt Kiprai desmit miljardu eiro starptautisko aizdevumu, lai glābtu Kipras bankas no bankrota un saglabātu Kipru eirozonā.

Vienošanās arī paredz, ka visi Kipras bankās esošie depozīti, kas pārsniedz 100 000 eiro, tiks aplikti ar vienreizējo nodevu, savukārt noguldījumi, kas nepārsniedz 100 000 eiro, ar nodokli netiks aplikti.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu