«Standard&Poor’s» apstiprina Latvijas kredītreitingu «BBB+» līmenī

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien starptautiskā reitingu aģentūra «Standard&Poor’s» apstiprinājusi Latvijas kredītreitingu šogad jūnijā paaugstinātā kredītreitinga līmenī «BBB+» ar stabilu reitinga nākotnes prognozi, liecina Valsts kases mājaslapā publicētā informācija.

Reitinga aģentūra lēmumu pieņēmusi pēc Eiropas Savienības Ekonomisko un finanšu jautājumu padomes galīgā lēmuma uzaicināt Latviju pievienoties eirozonai 2014.gadā.

Vienlaikus ar valsts kredītreitinga apstiprināšanu reitingu aģentūra «Standard&Poor’s» pārskatījusi pārvedumu un konvertējamības novērtējumu no «A» uz «AAA» līmeni, pielīdzinot to citu eirozonas valstu līmenim un pamatojot to ar ārkārtīgi mazu riska iespējamību, ka Eiropas Centrālā banka varētu ierobežot pieeju ārvalstu valūtām maksājumu veikšanai.

«Standard & Poor’s» iepriekš 10.jūnijā pieņēma lēmumu paaugstināt Latvijas kredītreitingu par vienu pakāpi, nosakot stabilu reitinga nākotnes prognozi. Valsts novērtējums ilgtermiņa un īstermiņa saistībām vietējā un ārvalstu valūtā tika paaugstināts no «BBB» uz «BBB+» ar stabilu reitinga prognozi nākotnē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu