«Moody’s» paaugstina «Citadeles» grupas nākotnes reitinga prognozi

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Starptautiskā reitingu aģentūra «Moody’s Investors Service» («Moody’s») paaugstinājusi «Citadeles» grupas reitinga nākotnes prognozi no negatīvas uz stabilu, «Citadeles» grupas esošo reitingu B2/Not Prime/E+ saglabājot nemainīgu, informēja bankas «Citadele» korporatīvo komunikāciju vadītāja Zane Udrase.

«Citadeles» grupas reitinga nākotnes prognozes pārskatīšanu no negatīvas uz stabilu «Moody’s» skaidro ar bankas paveikto un sasniegto progresu kopš tās izveides 2010.gadā. «Moody’s» atzinīgi novērtē bankas centienus uzlabot riska vadību, kā arī rentabilitātes un kapitalizācijas paaugstināšanos un uzlabojumus kredītportfeļa kvalitātē. Tāpat reitinga prognozes maiņu ietekmēja arī ekonomiskās vides uzlabošanās Latvijā, atsākoties pastāvīgai ekonomikas izaugsmei, samazinoties bezdarbam un stabilizējoties mājokļu cenām.

«Citadeles» grupa šā gada pirmo pusgadu noslēgusi ar 5,8 miljonu latu peļņu, kas ir par 26% vairāk nekā pērn pirmajā pusgadā, liecina neauditētie «Citadeles» darbības rādītāji. Grupas operacionālie ieņēmumi šā gada pirmajā pusgadā, salīdzinot ar 2012.gada pirmo pusgadu, palielinājušies par aptuveni 10%. Vienlaikus bankai ir izdevies noturēt labu kredītportfeļa kvalitāti.

2012.gada pirmā pusgada peļņa «Citadeles» grupai bija 4,6 miljoni latu.

«Citadeles» grupas pamattirgus ir Latvija, Lietuva un Igaunija, taču tai ir arī meitasbanka Šveicē un grupas pārstāvniecības Krievijā, Ukrainā un citviet.

75% mīnus vienas bankas «Citadele» akcijas īpašniece ir Privatizācijas aģentūra, bet 25% un viena akcija pieder Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankai.

«Citadeles» grupa ir pārstāvēta gan vietējā Latvijas tirgū, gan deviņās citās valstīs. Banka «Citadele» ir vienīgais «American Express» sadarbības partneris Latvijā un Lietuvā, kam ir tiesības emitēt «American Express» kredītkartes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu