«Standard&Poor's» pazemina Francijas kredītreitingu (4)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Starptautiskā reitingu aģentūra «Standard&Poor's» piektdien par vienu pakāpi samazināja Francijas kredītreitingu, šādu lēmumu skaidrojot ar vāju ekonomikas izaugsmi, kas apgrūtina valdības spēju konsolidēt valsts finanses.

Aģentūra valsts kredītreitingu pazeminājusi no «AA+» uz «AA», nosakot tam stabilu nākotnes perspektīvu.

«Mēs uzskatām, ka Francijas nodokļu, preču, pakalpojumu un darba tirgus reformas ievērojami nepaaugstinās Francijas vidēja termiņa izaugsmes perspektīvas, bet augstais bezdarbs pavājina atbalstu turpmākiem fiskāliem un strukturāliem pasākumiem,» norāda «Standard&Poor's».

«Turklāt mēs saskatām, ka Francijas fiskālo elastību ierobežo valdības vairākkārtējie centieni paaugstināt jau tā augstos nodokļus un tās nespēja ievērojami samazināt valdības kopējos izdevumus,» vēsta aģentūra.

«Standard&Poor's» prognozē, ka Francijas parādsaistību apjoms 2015.gadā sasniegs 86% no iekšzemes kopprodukta (IKP), bet bezdarbs saglabāsies virs 10% līdz 2016.gadam.

«Pašreizējais bezdarba līmenis pavājina atbalstu turpmākām fiskālām un mikroekonomikas reformām, un nomāc ilgtermiņa izaugsmes perspektīvas,» piebilst aģentūra.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu