«Fitch» samazina Krievijas kredītreitinga nākotnes perspektīvu (1)

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Starptautiskā reitingu aģentūra «Fitch Ratings» piektdien samazināja Krievijas kredītreitinga nākotnes perspektīvu no stabilas uz negatīvu.

«Fitch» valsts ilgtermiņa kredītreitings apstiprināts «BBB» līmenī.

Perspektīvas pārskatīšana atspoguļo iespējamo sankciju iespaidu uz Krievijas ekonomiku un uzņēmējdarbības vidi, norāda «Fitch». Krievijas ekonomikas izaugsme 2013.gadā palēninājās līdz 1,3%.

«Tā kā ASV un ES investori pašreizējos apstākļos var sākt negribīgi kreditēt Krieviju,

valsts ekonomika var palēnināt savu izaugsmi arī turpmāk,»

norāda aģentūra.

Kā ziņots, arī reitingu aģentūra «Standard&Poor's» ceturtdien pārskatīja Krievijas kredītreitinga prognozi, mainot to uz negatīvu. Savu lēmumu aģentūra pamato ar ģeopolitiskajiem riskiem, kurus radījusi Ukrainas krīze un tās izraisītās rietumvalstu sankcijas.

«Nokaitētie ģeopolitiskie riski, kā arī ASV un Eiropas Savienības (ES) gaidāmās sankcijas pēc Krimas inkorporācijas Krievijā var samazināt iespējamo investīciju plūsmu, izraisīt pieaugošu kapitāla aizplūšanu un vēl vairāk novājināt jau tā arvien sliktāko Krievijas ekonomikas darbību,» teikts «Standard&Poor's» ziņojumā, kas ticis sagatavots, vēl pirms ASV ceturtdien paziņoja par jaunām pret Maskavu vērstām sankcijām.

Jau tagad aģentūras Krievijai piešķirtais reitings ir BBB, kas ir viena no zemākajām atzīmēm investīciju vērtējuma skalā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu