«Moody's» samazina Krievijas kredītreitingu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Starptautiskā reitingu aģentūra «Moody's» samazinājusi Krievijas kredītreitingu un brīdinājusi par iespējamību to samazināt atkārtoti.

Aģentūra Krievijas kredītreitingu piektdienas vakarā samazināja par vienu pakāpi - no «Baa2» uz «Baa3», kas ir tikai vienu pakāpi virs investīcijām nepiemērotam līmenim.

«Moody's» norāda, ka naftas cenu un rubļa vērtības kritums vēl vairāk ietekmēs valsts ekonomikas izaugsmes potenciālu, kā arī aģentūra pauž bažas par valdības finansiālo stāvokli.

«Būtiskais naftas cenu satricinājums, kas, visticamāk, turpināsies, kopīgi ar sankciju dēļ Krievijas aizņēmējiem noteiktajiem ierobežojumiem starptautisko tirgu piekļuvei negatīvi ietekmē ekonomikas pamatus un palielina finansiālo spriedzi gan uz valsts, gan privāto sektoru,» vēsta aģentūra.

«Moody's» prognozē, ka Krievijas ekonomika šogad samazināsies par 5,5% un par 3% nākamgad, reālajai izaugsmei desmit gadu laikā līdz 2018.gadam veidojot 0%.

Tāpat aģentūra pauž bažas par negatīvo ietekmi, ko uz valdības finansiālo stāvokli varētu radīt ārvalstu valūtas rezervju kritums, kas šogad varētu būt identisks pērn piedzīvotajam samazinājumam.

«Moody's» arī norāda, ka tā jau sākusi nākamo Krievijas kredītreitinga pārskatu, kas varētu izraisīt atkārtotu reitinga samazinājumu.

Aģentūra skaidro, ka Krievijas valdības spēja saglabāt finansiālo stabilitāti tiek balstīta uz vairākiem pieņēmumiem, kas varētu pasliktināties.

Ja naftas cenas saglabāsies zemā līmenī līdz pat 2016.gadam, tad Krievijas recesija ilgs vairāk nekā divus gadus, prognozē «Moody's».

Tikmēr reitingu aģentūra «Standard and Poor's» paziņojusi, ka Krievijas kredītreitinga pārskatu plāno pabeigt līdz janvāra beigām, nevis šā mēneša vidum, kā tika paredzēts iepriekš.

«Standard and Poor's» Krievijai noteiktais kredītreitings šobrīd atrodas vienu pakāpi virs investīcijām nepiemērotam līmenim.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu