ASV dolāra vērtība pieaug pret eiro un Lielbritānijas mārciņu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

ASV dolāra vērtība aizvadītajā nedēļā kāpusi gan pret eiro, gan pret Lielbritānijas mārciņu, savukārt tā kritusies pret Japānas jenu.

«SEB Bankas» Finanšu tirgus pakalpojumu vadītājs Andris Lāriņš atzina, ka valūtu tirgū šī ir bijusi «ārkārtīgi nervoza nedēļa», kuras laikā eiro cena atzīmējās gan virs 1,171 dolāru atzīmes pirmdien, gan paviesojās zem 1,121 dolāru līmeņa ceturtdien. «Riska apetītes mazināšanās un bažas par to, ka nesenie notikumi tirgū (Ķīna, akcijas) var ASV Federālo rezervju sistēmai likt ieturēt garāku pauzi pirms procentu likmju celšanas, pavājināja dolāra pozīcijas. Tomēr ekonomikas dati darīja savu un situācijas uzlabošanās ASV darba tirgū un ASV otrā ceturkšņa iekšzemes kopprodukta rādītāji nedēļas izskaņā ļāva dolāram atgūt lielu daļu nedēļas sākumā zaudētās vērtības,» sacīja Lāriņš.

Viņš arī atzīmēja, ka pēc provizoriskiem datiem inflācija Vācijā augustā mēneša griezumā samazinājusies uz 0%, bet gada cenu izmaiņas saglabājušās +0,2% līmenī, savukart zemās naftas produktu cenas turpina uzturēt bažas par deflāciju.

Tāpat Ņujorkas investīciju konsultāciju firmas «BK Asset Management» «Forex» stratēģijas vadītājs Boriss Šlosbergs norādīja, ka tirgi beidzot sāk nomierināties un ASV ekonomikas rādītāji balsta dolāru.

Arī Lielbritānijas mārciņas vērtībai šonedēļ biju liela svārstību amplitūda. Vienlaikus «SEB bankas» pārstāvis uzsvēra, ka, ņemot vērā ne pārāk lielo Lielbritānijas ārējās tirdzniecības ekspozīciju Ķīnā, mārciņa uz brīdi šonedēļ uzvedās kā drošas investīcijas patvērums.

Nedēļa sākās ar to, ka ASV dolāra vērtība attiecībā pret eiro pirmdien saruka par 2,05% līdz 1,1619 dolāriem par eiro. Attiecībā pret Lielbritānijas mārciņu tā kritās par 0,52% līdz 1,5776 ASV dolāriem par mārciņu. ASV dolāra vērtība attiecībā pret Japānas jenu samazinājās par 2,97% līdz 118,41 jenai par dolāru.

ASV dolāra vērtība attiecībā pret eiro otrdien pieauga par 0,88% līdz 1,1517 dolāriem par eiro. Attiecībā pret Lielbritānijas mārciņu tā kāpa par 0,56% līdz 1,5687 ASV dolāriem par mārciņu. ASV dolāra vērtība attiecībā pret Japānas jenu palielinājās par 0,35% līdz 118,83 jenām par dolāru.

Arī trešdien ASV dolāra vērtība attiecībā pret eiro pieauga par 1,76% līdz 1,1314 dolāriem par eiro. Attiecībā pret Lielbritānijas mārciņu tā kāpa par 1,43% līdz 1,5463 ASV dolāriem par mārciņu. ASV dolāra vērtība attiecībā pret Japānas jenu palielinājās par 0,92% līdz 119,92 jenām par dolāru.

ASV dolāra vērtība attiecībā pret eiro ceturtdien pieauga par 0,60% līdz 1,1246 dolāriem par eiro. Attiecībā pret Lielbritānijas mārciņu tā kāpa par 0,39% līdz 1,5403 ASV dolāriem par mārciņu. ASV dolāra vērtība attiecībā pret Japānas jenu palielinājās par 0,93% līdz 121,03 jenām par dolāru.

Piektdien par vienu eiro maksāja 1,1185 ASV dolārus, kas ir par 1,8% mazāk nekā pirms nedēļas. Par vienu Lielbritānijas mārciņu maksāja 1,5391 ASV dolāru, kas ir par 1,9% mazāk, savukārt attiecībā pret jenu dolāra vērtība nedēļas laikā kritās par 0,3% un bija 121,71 jena.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu