ECB drīzumā izlems par 500 eiro banknošu nākotni

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Eiropas Centrālā banka (ECB) drīzumā pieņems lēmumu, vai turpināt emitēt 500 eiro banknotes, ceturtdien paziņoja bankas valdes un padomes loceklis Benuā Koērs.

«Mēs aktīvi apspiežam šo jautājumu un drīzumā pieņemsim lēmumu,» intervijā franču laikrakstam «Le Parisien» norādīja Koērs, atbildot uz jautājumu par eiro zonas lielākā nomināla banknotes nākotni.

Viņš skaidroja, ka varas iestādēm rodas aizvien lielākas bažas, ka šīs banknotes tiek izmantotas pretlikumīgiem nolūkiem, un «šo argumentu mēs nevaram ignorēt, ņemot vērā nepieciešamību cīnīties ar naudas atmazgāšanu un terorisma finansēšanu».

Liela nomināla banknotes nodrošina noziedzniekiem iespēju transportēt lielas naudas summas nelielā apjomā.

Eiropas Komisija (EK) šā mēneša sākumā paziņoja, ka plāno konsultēties ar ECB un citām ieinteresētajām pusēm, lai lemtu, vai ir nepieciešama rīcība attiecībā uz 500 eiro banknošu nākotni.

«Es uzskatu, ka argumenti par labu tās saglabāšanai kļūst aizvien mazāk un mazāk pārliecinoši,» norāda Koērs, vienlaikus gan atzīstot, ka daļa cilvēku, jo sevišķi Vācijā, kļūst noraizējušies par skaidras naudas maksājumu mazināšanos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu