Ukraina mazina valūtas plūsmas ierobežojumus

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Ukrainas Centrālā banka mazinājusi vairākus valūtas plūsmas ierobežojumus, valsts ekonomikai lēnām atgriežoties pie izaugsmes.

Banka trešdienas vakarā paziņoja, ka atceļ ierobežojumus apjomam, ko cilvēks var dienā izņemt no saviem kontiem vietējā valūtā.

Banka iepriekš noteica 500 000 grivnu (17 600 eiro) griestus naudas izņemšanai, tādējādi cenšoties apturēt nacionālās valūtas vērtības kritumu.

Tāpat Ukrainas Centrālā banka dubultojusi līdz aptuveni 40 000 dolāru dienā ārvalstu valūtas apjomu, ko ukraiņi var iegādāties.

Dažādi valūtas plūsmas ierobežojumi Ukrainā bijuši spēkā kopš brīža, kad valsts ekonomika nonāca lejupslīdē pēc militārā konflikta sākšanās 2014.gada aprīlī Ukrainas austrumos.

Ukrainas ekonomika pērn samazinājās par 9,9% saistībā ar apjomīgiem izdevumiem armijas finansēšanai un gandrīz pilnībā apturēto rūpniecību valsts austrumos.

Tikmēr šā gada pirmajā ceturksnī Ukrainas iekšzemes kopprodukts (IKP) palielinājies par 0,1%, un valdība prognozē, ka valsts ekonomika šogad pieaugs par 1,1%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu