«Bank of Cyprus» sāk akciju kotēšanu Londonas fondu biržā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Kipras lielākā banka «Bank of Cyprus» ceturtdien sākusi akciju kotēšanu Londonas fondu biržā, finanšu institūcijai uzsverot, ka tas norāda uz tās spēju veiksmīgi atgūties no 2013.gada finanšu krīzes. Sagaidāms, ka bankas akciju kotēšana nodrošinās tai plašāku investoru loku un uzlabos tās likviditāti.

«Bank of Cyprus» norāda, ka šis ir vēl viens nozīmīgs solis bankas pārvērtībās no grūtībās nonākušas finanšu institūcijas līdz maksātspējīgai bankai.

Kā ziņots, 2013.gada martā starptautiskie kreditori piekrita piešķirt milzīgās finanšu grūtībās nonākušajai Kiprai desmit miljardu eiro starptautisko aizdevumu, lai glābtu Kipras bankas no bankrota un saglabātu Kipru eirozonā.

Apmaiņā pret aizdevumu starptautiskie kreditori pieprasīja likvidēt Kipras otru lielāko banku «Laiki Bank» un piemērot nodevu noguldījumiem virs 100 000 eiro bankā «Bank of Cyprus».

Kopš tā laika «Bank of Cyprus» īstenojusi plašu restrukturizāciju, kas paredzēja pārņemt bijušās «Laiki Bank» labos aktīvus un atsevišķus aktīvus pārdot.

Savukārt janvāra sākumā «Bank of Cyprus» paziņoja, ka tā pilnībā atmaksājusi 11,4 miljardus eiro ārkārtas likviditātes fonda (ELA) līdzekļu, kas tika saņemti valsts starptautiskās glābšanas programmas ietvaros.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu