Londonas Sitijas sūtnis ES skeptisks par Rīgu piesaistīt Londonas galvenos birojus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Maz ticams, ka saistībā ar Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības (ES) jeb «Brexit» starptautiskie uzņēmumi savus galvenos birojus varētu pārvietot no Londonas uz Rīgu, intervijā LNT raidījumā «900 sekundes» sacīja Londonas finanšu centra īpašais sūtnis ES Džeremijs Brauns.

«Rīga ir ambicioza pilsēta, Baltijas centrāle, un Rīga var iegūt no augstu ambīciju izvirzīšanas, bet es nedomāju, ka uzņēmumi uz šejieni pārvietos savus galvenos birojus no Lielbritānijas. Var būt atsevišķi izņēmumi, bet nedomāju, ka sāksies lielo uzņēmumu centrālo biroju pārcelšana ārpus Lielbritānijas,» sacīja Brauns.

Viņš uzskata, ka Londona turpinās būs nozīmīgs finanšu centrs Eiropas kontinentā un pasaulē un starptautiskie uzņēmumi ar saviem birojiem masveidā nepametīs Londonu, jo par spīti visam tieši patlaban Londonas Sitija pat spēj piesaistīt lielos biznesus, piemēram, «Apple» nesen paziņoja par izplešanos britu tirgū. «Manuprāt, atsevišķi negatīvie piemēri ir nepamatoti attiecināti uz plašāku situāciju. Londona joprojām būs konkurētspējīga arī pēc Eiropas Savienības pamešanas,» norāda Brauns.

Taču, ja uzņēmumiem traucēs atrašanās ārpus vienotā Eiropas tirgus, tad var būt lēmumi pamest Lielbritāniju. Šādā gadījumā arī Rīga var gūt no tā labumu, taču tai vispirms būs jāsacenšas ar Frankfurti vai Parīzi.

«Manuprāt, Latvija ir ļoti pašpārliecināta un uz iespējām vērsta valsts, kurai ir vajadzīgie priekšnoteikumi, lai būtu pievilcīga biznesam,» sacīja Brauns.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu