Naftas cenas samazinās; biržu indeksi ASV pieaug

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Naftas cenas pasaulē pirmdien samazinājās, pieaugot bažām, ka slānekļa ieguves pieaugums ASV kompensēs naftas eksportētājvalstu organizācijas OPEC un tās partneru centienus samazināt naftas ieguvi, lai kliedētu pārprodukciju tirgū un paaugstinātu cenas.

ASV biržu indeksi pirmdien pieauga, investoriem gaidot vairāku lielo uzņēmumu finanšu pārskatu publiskošanu šonedēļ. Tāpat tirgu ietekmēja tas, ka Ķīnas statistikas dati liecina, ka valsts ekonomikas izaugsme pirmajā ceturksnī bijusi labāka nekā iepriekš prognozēts.

Eiropas biržas pirmdien nestrādāja saistībā ar Otro Lieldienu atzīmēšanu.

ASV dolāra vērtība pirmdien saruka attiecībā pret eiro un attiecībā pret Lielbritānijas mārciņu, bet pieauga attiecībā pret Japānas jenu.

Ņujorkas biržas elektroniskajā tirdzniecībā WTI markas jēlnaftas cena piegādēm maijā pirmdien samazinājās par 0,53 ASV dolāriem līdz 52,65 dolāriem par barelu. Arī «Brent» markas jēlnaftas cena piegādēm jūnijā Londonas biržā kritās par 0,53 dolāriem - līdz 55,36 dolāriem par barelu. Naftas cenas salīdzinātas ar 13.aprīļa tirdzniecības sesijas rezultātiem.

ASV biržu indekss «Dow Jones Industrial Average» pirmdien pieauga par 0,9% līdz 20 636,92 punktiem, indekss «Standard & Poor's 500» kāpa par 0,86% līdz 2349,01 punktam, bet indekss «Nasdaq Composite» palielinājās par 0,89% līdz 5856,79 punktiem. Salīdzinājums ar 13.aprīļa tirdzniecības sesijas rezultātiem.

ASV dolāra vērtība attiecībā pret eiro pirmdien saruka par 0,24% līdz 1,0643 dolāriem par eiro. ASV dolāra vērtība attiecībā pret Lielbritānijas mārciņu kritās par 0,34% līdz 1,2565 dolāriem par mārciņu. ASV dolāra vērtība attiecībā pret Japānas jenu palielinājās par 0,25% līdz 108,91 jenai par dolāru

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu