Naftas cenas turpina sarukt; ASV biržu indeksiem un dolāra vērtībai nav vienotas tendences

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Naftas cenas pasaulē otrdienas rītā turpina sarukt pēc tam, kad pirmdien tās samazinājās līdz piecu nedēļu zemākajai atzīmei. Bažas tirgū saistītas ar to, ka naftas ieguves pieaugums ASV mazina naftas eksportētājvalstu organizācijas OPEC un tās partneru centienus samazināt piedāvājuma pārsvaru pār pieprasījumu naftas tirgū.

ASV biržu indeksiem pirmdien nebija vienotas tendences pēc tam, kad ASV Kongresam izdevās vienoties par federālo budžetu līdz šā finanšu gada beigām 30.septembrī. Vienošanās panākta pēc nedēļām ilgām asām debatēm, kuru gaitā eksperti brīdināja par iespējamu valdības institūciju darbības pārtraukumu federālā finansējuma trūkuma dēļ.

Eiropas biržas pirmdien nestrādāja saistībā ar 1.maija svētkiem lielākajā daļā valstu.

ASV dolāra vērtība pirmdien saruka attiecībā pret eiro, bet pieauga attiecībā pret Lielbritānijas mārciņu un attiecībā pret Japānas jenu.

Ņujorkas biržas elektroniskajā tirdzniecībā WTI markas jēlnaftas cena piegādēm jūnijā pirmdien samazinājās par 0,49 ASV dolāriem līdz 48,84 dolāriem par barelu. «Brent» markas jēlnaftas cena piegādēm jūlijā Londonas biržā kritās par 0,53 dolāriem - līdz 51,52 dolāriem par barelu.

ASV biržu indekss «Dow Jones Industrial Average» pirmdien saruka par 0,13% līdz 20 913,46 punktiem, bet indekss «Standard & Poor's 500» kāpa par 0,17% līdz 2388,33 punktiem un indekss «Nasdaq Composite» palielinājās par 0,73% līdz 6091,60 punktiem.

ASV dolāra vērtība attiecībā pret eiro pirmdien saruka par 0,04% līdz 1,0899 dolāriem par eiro. ASV dolāra vērtība attiecībā pret Lielbritānijas mārciņu kāpa par 0,5% līdz 1,2886 dolāriem par mārciņu. ASV dolāra vērtība attiecībā pret Japānas jenu palielinājās par 0,31% līdz 111,84 jenām par dolāru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu