Naftas cenas turpina sarukt; biržu indeksi samazinājušies gan ASV, gan Eiropā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Naftas cenas pasaulē otrdienas rītā turpina samazināties pēc tam, kad pirmdien sasniedza trīs nedēļu zemāko līmeni saistībā ar gaidām, ka ASV Enerģētikas ministrijas trešdien publiskotie dati liecinās, ka pagājušajā nedēļā naftas rezerves ASV turpinājušas samazināties jau devīto nedēļu pēc kārtas. Tāpat pirmdien tirgu ietekmēja vairāku arābu valstu lēmums pārtraukt diplomātiskās attiecības ar Kataru. Sākotnēji cenas tirgū strauji pieauga, jo tā dalībnieki bažījās, ka diplomātiskais saspīlējums varētu radīt naftas piegāžu pārrāvumus, bet pēc tam, kad eksperti tādu scenāriju noraidīja kā maz iespējamu, cenas tirgū sāka sarukt.

ASV biržu indeksi pirmdien nedaudz kritās, investoriem izvērtējot statistikas datus par ASV ekonomikas stāvokli un situāciju Lielbritānijā, kur notika jauns terorakts, bet šonedēļ gaidāmas ārkārtas parlamenta vēlēšanas.

Eiropas biržu indeksi pirmdien samazinājās pēc tam, kad brīvdienās Lielbritānijā notika jauns terorakts un pieauga saspīlējums Tuvajos Austrumos. Tāpat investori izvērtēja maija datus par uzņēmējdarbības aktivitāti eirozonā un Lielbritānijas partiju izredzes šonedēļ gaidāmajās ārkārtas parlamenta vēlēšanās.

ASV dolāra vērtība pirmdien pieauga attiecībā pret eiro un attiecībā pret Japānas jenu, bet samazinājās attiecībā pret Lielbritānijas mārciņu.

Ņujorkas biržas elektroniskajā tirdzniecībā WTI markas jēlnaftas cena piegādēm jūlijā pirmdien samazinājās par 0,26 ASV dolāriem līdz 47,4 dolāriem par barelu. «Brent» markas jēlnaftas cena piegādēm augustā Londonas biržā kritās par 0,48 dolāriem - līdz 49,47 dolāriem par barelu.

ASV biržu indekss «Dow Jones Industrial Average» pirmdien saruka par 0,1% līdz 21 184,04 punktiem, indekss «Standard & Poor's 500» kritās par 0,12% līdz 2436,1 punktam, bet indekss «Nasdaq Composite» samazinājās par 0,16% līdz 6295,68 punktiem.

Londonas biržas indekss FTSE 100 pirmdien kritās par 0,29% līdz 7525,76 punktiem, bet Parīzes biržas indekss CAC 40 samazinājās par 0,66% līdz 5307,89 punktiem. Frankfurtes birža bija slēgta, jo Vācijā bija oficiāla brīvdiena - Vasarsvētku pirmdiena.

ASV dolāra vērtība attiecībā pret eiro pirmdien pieauga par 0,22% līdz 1,1254 dolāriem par eiro. ASV dolāra vērtība attiecībā pret Lielbritānijas mārciņu kritās par 0,12% līdz 1,2904 dolāriem par mārciņu. ASV dolāra vērtība attiecībā pret Japānas jenu palielinājās par 0,05% līdz 110,45 jenām par dolāru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu