Ķīnā sākas BRICS samits

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Ķīnā šodien sāksies ikgadējais BRICS valstu samits, kurā tiks lemts par šīs grupas turpmāko attīstību. Samits notiks pirmdien un otrdien Sjameņā, Ķīnas dienvidaustrumos, un tajā piedalīsies Dienvidāfrikas Republikas, Brazīlijas, Indijas, Krievijas un Ķīnas līderi.

Ķīnas prezidents Sji Dzjiņpins jau svētdien uzrunāja BRICS valstu biznesa līderus, aicinot grupu sadarboties arī ar citām valstīm, lai risinātu globalizācijas radītās problēmas.

Viņš arī aicināja BRICS valstis iestāties par atvērtu pasaules ekonomiku un tirdzniecības liberalizāciju.

Sji jau tikās ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu un apsprieda Ziemeļkorejas pēdējo kodolizmēģinājumu. Ķīnas oficiālā ziņu aģentūra «Sjiņhua» vēstīja, ka abi līderi vienojušies «atbilstoši risināt» šo problēmu.

«Sjiņhua» arī ziņoja, ka Putins un Sji vienojušies pastiprināt Krievijas un Ķīnas militāro sadarbību.

Sji ir paudis vēlmi palielināt BRICS lomu starptautiskajos jautājumos, tomēr daži politikas novērotāji uzskata, ka grupas ietekme sāk mazināties, ņemot vērā Ķīnas un Indijas sāncensību un ekonomiskās grūtības Brazīlijā, Dienvidāfrikas Republikā un Krievijā.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Svarīgākais
    Uz augšu