"Air Baltic" varētu atgriezties Liepājas lidostā (5)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Aviokompānija "Air Baltic" šovasar varētu atsākt lidojumus no Liepājas lidostas, organizējot tranzītreisus, preses konferencē pavēstīja Liepājas galva Uldis Sesks.

U. Sesks informēja, ka par šo tēmu notiekot sarunas un "Air Baltic" esot apliecinājusi gatavību sadarboties. Liepājai būtu svarīgi, lai lidojumi atsāktos līdz Eiropas čempionātam basketbolā junioriem, kurš vasarā norisināsies Liepājā un uz kuru ieradīsies 16 komandas.

"Runa ir par tranzītpasažieru piesaistīšanu tālākiem lidojumiem no Rīgas," "Kurzemes Vārdam" norādīja Liepājas lidostas direktors Aldis Mūrnieks. Tas nozīmē, ka varētu atsākties reisi starp Rīgu un Liepāju, kas galvenokārt kalpotu to pasažieru ērtībām, kuri vēlas turpināt tālākus ceļojumus ar "Air Baltic" no galvaspilsētas. Lidojumi no Liepājas tad būtu pakārtoti šiem tālākajiem reisiem. Līdzīgā režīmā no pagājušā gada "Air Baltic" veic reisus no Palangas, un tie esot diezgan labi noslogoti. Tiesa, lidojumi nav no lētākajiem. Piemēram, nākamās nedēļas nogalē biļete no Palangas uz Rīgu kopā ar visām nodevām maksās 75 eiro.

Pagaidām klusums esot arī no Maskavas pašvaldības lidsabiedrības "Atlant-Sojuz" puses. Tiesa, lai arī tā nenāk klajā ar paziņojumiem par Maskavas reisu atjaunošanu, tā arī nav atteikusies no šīs idejas pavisam un pieļauj, ka lidojumus varētu atsākt līdz ar jauno tūrisma sezonu pavasarī.

Liepājas lidostas ziedu laiki pēdējo gadu vēsturē bija 2008. gadā, kad no turienes tika veikti trīs starptautiski un viens vietējais regulārais reiss: uz Rīgu, Maskavu, Hamburgu un Kopenhāgenu. Pašlaik lidostā valda klusums, ko paretam pārtrauc sportistu čarterreisi.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu