"Latvenergo": Maksājumi visvienkāršāk būs aprēķināmi "e-latvenergo.lv" lietotājiem (4)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Maksājumi pēc jaunās elektroenerģijas norēķinu kārtības, kas stāsies spēkā šā gada 1.aprīlī, visvienkāršāk būs aprēķināmi klientiem, kas norēķinās pašapkalpošanās portālā "e-latvenergo.lv", biznesa portālu "Nozare.lv" informēja AS "Latvenergo" Ārējās komunikācijas daļas vadītājs Andris Siksnis.

Tajā sistēma pati aprēķinās, cik daudz klients ir patērējis tā saucamā Starta tarifa ietvaros jeb par līdzšinējo tarifu, bet pēc 1200 kilovatstundu (kWh) patēriņa tiks uzsākta Pamata tarifa uzskaite. Tajā mēnesī, kad klients būs pārsniedzis 1200 kWh robežu, par ko piemēros jauno tarifu, sistēmā pēc klienta uzrādītā skaitītāja rādījuma viss tiks aprēķināts automātiski, līdz ar to arī attiecīgi maksājamā summa tiks aprēķināta atbilstoši aktuālajam tarifam.

"Latvenergo" piedāvās iespēju klientam reģistrēt savu tālruņa numuru sistēmā un saņemt informatīvu īsziņu, kad tuvosies 1200 kWh robeža.

Kā informēja Siksnis, janvārī unikālo "e-latvenergo.lv" apmeklētāju skaits sasniedza 69 200, savukārt apmeklējumu skaits pārsniedza 130 000. Kopš pērnā gada vasaras apmeklētāju skaits ievērojami pieaudzis. Vasarā tas bija aptuveni 47 000, oktobrī - 54 500, bet pērnā gada beigās - 58 800.

Cilvēkiem, kuri patēriņu reģistrē paši un norēķinās Latvijas Pastā vai citur, kur iespējams apmaksāt paša uzrādīto patēriņu, būs pašiem jārēķina līdzi un jāseko brīdim, kad tiks sasniegta 1200 kWh robeža.

Lai atvieglotu šo procedūru, "Latvenergo" piedāvās iespēju klientam uzzināt savu patēriņa bilanci, nosūtot īsziņu ar savu līguma numuru un saņemot īsziņas formātā informāciju par faktisko patēriņa stāvokli. Sistēmā reģistrētais skaitītāja rādījums tiks aprēķināts, balstoties uz iemaksātās summas apjomu.

Par 1200 kWh uzskaites sākumposmu tiks pieņemts skaitītāja rādījums, kuru klients būs uzrādījis, norēķinoties par martā patērēto elektroenerģiju. Faktiski klientiem 1200 kWh atskaite sāksies ar to apjomu, ko viņi uzrādīs, maksājot par elektroenerģiju maijā, jo maijā tiek maksāts par aprīlī patērēto elektroenerģijas apjomu.

Iedzīvotājiem jāseko līdzi Starta patēriņa kopējam apjomam no 2011.gada 1.aprīļa. Līdz 1200 kWh patēriņam maksājuma summa jāaprēķina, reizinot patērētās kWh ar Starta tarifu 0,0825 lati, bet mēnesī, kad kopējais patēriņš no 1.aprīļa pārsniedz Starta patēriņa limitu, no 1201. kilovatstundas maksājuma summa jāaprēķina, reizinot patērētās kWh ar 0,1074 latiem.

Energokompānija uzsver, ka mēnesī, kad tiks iztērēts Starta patēriņa limits, visticamāk, daļa patērēto kWh būs jāparēķina pēc Starta tarifa, bet daļa - jau pēc Pamata tarifa. "Latvenergo" maksājumu sistēmā pēc klienta maksājuma tiks automātiski aprēķināts apmaksāto kilovatstundu skaits atbilstoši Starta/Pamata patēriņa uzskaitījumam.

"Latvenergo" informē, ka patlaban notiek pārrunas ar Latvijā plašāk izmantotajām internetbankām, lai, klientiem tajās veicot norēķinus par elektroenerģiju, būtu pieejami dati par līdzšinējo patēriņu. Līdz ar to internetbankā tiktu uzrādīts, kāds apjoms tiek maksāts Starta tarifa ietvaros un kurā brīdī tiks uzsākta Pamata tarifa uzskaite, kā arī, pamatojoties uz šiem datiem, tiktu aprēķināts maksājums.

Kā ziņots, no 1.aprīļa stāsies spēkā jauna elektroenerģijas tarifu aprēķināšanas kārtība, saskaņā ar kuru par pirmajām kopš 1.aprīļa patērētajām 1200 kWh būs jāmaksā līdzšinējais tarifs 8,25 santīmi par kilovatstundu, bet par turpmākajām 1200 kWh līdz nākamā gada 1.aprīlim būs jāmaksā 10,74 santīmi par kWh. 2012.gada 1.aprīlī uzskaite sāksies no sākuma.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu