Lokenbahu apstiprina par SPRK padomes priekšsēdētāju (7)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Saeima šodien Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) padomes priekšsēdētāja amatā iecēla Valdi Lokenbahu, Financenet uzzināja Saeimā.

Par Lokenbaha iecelšanu balsoja 52 deputāti, pret bija 37, bet atturējās divi deputāti.

Lokenbahs ir "Eiropas kustības Latvijā'' viceprezidents, viņam ir arī ilggadēja pieredze uzņēmumu un nevalstisko organizāciju vadībā. Viņš darbojies kā informācijas tehnoloģiju inženieris ar specializāciju sistēmanalīzē, nodarbojies ar projektu un uzņēmumu vadību, kvalitātes sistēmu ieviešanu un realizāciju uzņēmumos, uzņēmumu stratēģijas izstrādes vadību un realizāciju.

Iepriekšējai SPRK vadītājai Valentīnai Andrējevai pilnvaru termiņš beidzās pērn 5.decembrī un līdz jauna vadītāja apstiprināšanai SPRK vadītāja pienākumus pildīja Ivars Zariņš.

Savukārt SPRK padomes locekļa amatā parlaments iecēla finanšu analītiķi un ekonomistu Andri Aniņu. Par Aniņa iecelšanu SPRK nobalsoja 46 deputāti, pret bija 39, bet atturējās seši parlamentārieši.

SPRK padomes locekļa amatā iecelts arī Rolands Irklis, kurš arī saistīts ar ekonomikas ministra Arta Kampara pārstāvēto "Vienotību". Irklis ir partijas "Pilsoniskā savienība" (PS) valdes loceklis un 10.Saeimas vēlēšanās startēja no "Vienotības" saraksta, kā arī 2009.gadā no PS saraksta kandidēja Eiropas Parlamenta vēlēšanās. Viņš strādājis par juristu vairākos uzņēmumos, arī Latvijas Bankā, bet kopš pērnā decembra strādā kā individuāli praktizējošs zvērināts advokāts.

Par Irkļa iecelšanu SPRK padomē nobalsoja 48. pret - 40, divi atturējās.

SPRK oficiāli skaitās neatkarīga valsts iestāde, kas izveidota un darbojas, lai valsts regulējamajās nozarēs - enerģētikā, telekomunikācijās, pastā, dzelzceļa transportā - aizstāvētu sabiedrisko pakalpojumu lietotāju intereses un veicinātu sabiedrisko pakalpojumu attīstību.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu