Arī Krievijā pieaug bažas par elektrības cenām (2)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs brīdinājis, ka augošās elektroenerģijas cenas var ievērojami iedragāt valsts ekonomisko attīstību, ziņo aģentūra Interfakss.

„Elektroenerģijas cenu pieaugums ir ļoti reāls drauds mūsu ekonomiskajai izaugsmei”, tā, uzstājoties Krievijas valsts padomes sēdē, kas veltīta enerģētikas jautājumiem, pavēstījis Medvedevs.

Viņš norādījis, ka kopš 2000. gada elektroenerģijas tarifi Krievijā ir pieauguši vairāk nekā trīs reizes, taču neraugoties uz to, tie Krievijā vēl arvien ir daudz zemāki nekā citās pasaules valstīs. „Tomēr, ja pašreizējās tendences šajā jomā turpināsies, jau ap 2014. gadu elektroenerģija Krievijā būs dārgāka nekā ASV, Somijā un citās valstīs”, - sacījis prezidents.

Augstie elektroenerģijas tarifi varot novest pie tā, ka atsevišķos uzņēmumos izdevīgāk kļūst elektroenerģiju ražot pašiem, nevis iegādāties to no publiskā tīkla. Dažos Krievijas Federācijas subjektos šāda situācija, pēc Dmitrija Medvedeva teiktā, jau esot kļuvusi par realitāti, ko Krievijas prezidents vērtē negatīvi, salīdzinot to ar naturālo saimniecību.

Krievijas valdībai prezidents ir uzdevis līdz 15. augustam sagatavot visaptverošu plānu, kas paredzētu modernizēt enerģētikas sektoru. Īpašu uzmanību plānots pievērst energotaupīgajām tehnoloģijām un atjaunojamajiem energoresursiem, ziņo Itar-Tass.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu