Mākoņdatošana palīdz cīņā pret datu zaudēšanu (31)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV veikts pētījums, kurš parāda, ka datu glabāšanai mākonī ir būtiska nozīme uzņēmuma darbības nodrošināšanā. Tas tādēļ, ka mākonī glabātie dati ir pakļauti krietni mazākam riskam nekā informācija, kas tiek uzglabāta lokālā serverī.

Datu apjoms, ko konkrētā periodā «ražo» uzņēmumi, kļūst aizvien lielāks un datu droša uzglabāšana joprojām ir ļoti aktuāla tēma, raksta eWeek. Tai pašā laikā mākoņdatošana vairs nav tikai informācijas uzglabāšanas koncepcija, bet gan jau reāli strādājoša metode, ko izmanto kā privātpersonas, tā arī dažādas organizācijas.

Lai pētītu mākoņdatošanas izmantošanas tendences un drošības jautājumus, amerikāņu uzņēmums Coleman Parkes Research veica aptauju 300 Ziemeļamerikas kompānijās (200 ASV kompānijas un 100 Kanādas). Tās gaitā noskaidrots, ka 55 kompānijas nākamā gada laikā stratēģiskās attīstības procesa ietvaros plāno izvērst datu mākoņu izmantošanu.

Iemesls tam lielā mērā ir ar datu zaudēšanu saistītie izdevumi, kas skāruši ikvienu no aptaujātajiem uzņēmumiem. Iemesli datu zudumam bijuši dažādi, taču visbiežākais (76% gadījumu) ir kļūme tīklā vai programmatūrā. Darbinieka kļūda vai cilvēciskais faktors nostrādājis 41% datu zuduma gadījumu, savukārt ārējie uzbrukumi par datu zuduma cēloni tiek uzskatīti 35 procentos gadījumu.

Vienlaikus pētījums parāda, ka uzticība datu mākoņiem aug. 73% no uzņēmumiem, kas datus glabā puliskā mākonī, ir pārliecināti par datu drošību. Privātiem datu mākoņiem uzticība ir vēl lielāka – 84 procenti uzņēmumu Kanādā un ASV ir pārliecināti, ka informācija ir drošībā.

Jautāti par barjerām, kas neļauj datus uzglabāt drošāk un ārkārtas gadījumos tos atgūt pilnībā, uzņēmumi min nepietiekami apmācītu informācijas tehnoloģiju personālu (šādu problēmu min 62% amerikāņu uzņēmumu) un šai jomai atvēlamo līdzekļu trūkumu (54%). Tikai 26% uzņēmumu ASV ir sagatavots visaptverošs rīcības plāns ārkārtas gadījumiem, taču virkne uzņēmumu tādu plāno tuvākā gada laikā tādu ieviest.

Komentāri (31)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu