Negatīvi komentāri izraisa «Facebook» akciju strauju kritumu (3)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pasaulē lielākā sociālā tīkla - ASV uzņēmuma «Facebook» - akciju cena pirmdien piedzīvojusi strauju kritumu saistībā ar finanšu izdevuma «Barron's» paziņojumu, ka kompānijas akciju vērtība joprojām ir ievērojami pārvērtēta un tās, iespējams, vērtas vien 15 dolārus.

«Facebook» akciju cena tirdzniecības sesiju pirmdien noslēdza ar kritumu par 9,06% - līdz 20,79 dolāriem. Uz brīdi akciju vērtība bija samazinājusies pat līdz 20,36 dolāriem.

Kritums piedzīvots pēc tam, kad «Barron's» publicēja rakstu, apgalvojot, ka kompānija joprojām ir ievērojami pārvērtēta, neskatoties uz akciju vērtības ievērojamo samazināšanos kopš sākotnējā akciju publiskā piedāvājuma (IPO) pirms četriem mēnešiem.

Radījis vienu jautājumu

«»Facebook« 40% kritums no sākotnējās publiskā piedāvājuma cenas 38 dolāru apmērā maijā radījis miljoniem investoru vienu jautājumu - vai šīs akcijas ir vērts pirkt? Īsa atbilde ir »nē«,» raksta «Barron's».

«Kāda ir akciju vērtība? Iespējams, tikai 15 dolāri,» norāda izdevums, piebilstot, ka pat šādā līmenī tās nav izdevīgs darījums.

Brīdina par negatīvu scenāriju

Kompānijas akciju cena gan joprojām ir virs 17,55 dolāriem, kas tika uz brīdi sasniegti neilgi pēc IPO. Taču analītiķi brīdina, ka 29.oktobrī tirgu varētu pārpludināt akcijas no «Facebook» darbiniekiem, kuriem līdz šim bijis liegts tās pārdot, tādējādi radot papildu negatīvu spiedienu uz cenu.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu