draugiem.lv sāk plakātu biznesu Amerikā (6)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

«Draugiem grupa» izveidojusi projektu «StartupVitamins», kas ASV drukā plakātus ar iedvesmojošiem uz biznesu orientētiem citātiem.

Kā biznesa portālam «Nozare.lv» skaidroja «Draugiem grupas» runasvīrs Jānis Palkavnieks, projekta ideja ir iedvesmot jaunu uzņēmumu radītājus. Tas notiek gan ar plakāta palīdzību, gan arī ziedojot noteiktu summu no plakāta pārdošanas iesācējuzņēmumu jeb «start-up» kopienām.

Ideja radusies, kopā strādājot uzņēmuma darbiniekiem Latvijā un ASV Santamonikas filiālē, kur strādā viens no sociālā tīkla «Draugiem.lv» dibinātājiem Lauris Liberts.

Drukā un ierāmē ASV

Plakāti tiek drukāti un ierāmēti ASV, jo lielākā klientu daļa paredzama no šīs valsts un ir svarīga ātra piegāde, informēja Palkavnieks. Lai gan projekta nosaukums ietver terminu, ar ko apzīmē jaunuzņēmumus, viņš norādīja, ka paredzēts izmantot uz biznesu orientētus citātus un tie derēs arī esošiem biznesiem.

Katrs plakāts tiek nosūtīts arī citāta autoram vai viņa pārstāvjiem, ja autors ir aizgājis aizsaulē. Patlaban «StartupVitamins» pieejami plakāti, piemēram, ar sociālā tīkla «Facebook» dibinātāja Marka Cukerberga, «Apple» veidotāja Stīva Džobsa, grupas «Limp Bizkit» citātiem. Viena plakāta cena ir 26 ASV dolāri (aptuveni 13 lati).

Uzvarētājiem balvas

No katra plakāta pārdošanā iegūtajiem līdzekļiem 2,5 eiro vai ASV dolāri tiks novirzīti Eiropas un ASV jaunuzņēmumu kopienām - attiecīgi «Garage48» un «Startup Weekend». Vaicāts, vai ir paredzētas vēl kādas citas aktivitātes iesācējuzņēmumu atbalstam, Palkavnieks norādīja, ka «Garage48» tiek atbalstīts kopš tapšanas brīža un uzvarētājiem katru gadu tiek pasniegta balva 3000 latu apmērā.

Vaicāts par ieguldījumu projektā, Palkavnieks norādīja, ka ideju īstenoja pašu cilvēki un attiecīgi ar iekšējiem resursiem - dizainu, programmēšanu un satura radīšanu.

Kā liecina informācija biznesa sociālajā tīklā «LinkedIn», «StartupVitamins» ir viens no «Draugiem grupas» ideju inkubatora «Idea Bits» projektiem.

Kā ziņots, SIA «Draugiem» pieder Agrim Tamanim (89,17%), Mārtiņam Pikšenam (5%), Laurim Libertam (4,72%) un Maltā reģistrētai kompānijai «Shiny Happy People Limited» (1,11%). Sociālais tīkls «Draugiem.lv» sāka darboties 2004.gadā, un SIA «Draugiem» reģistrēta 2005.gadā.

«Draugiem grupas» projektu vidū ir sociālais tīkls «Draugiem.lv», tirdzniecības automātu uzraudzības uzņēmums «Vendon», autoparka kontroles sistēma «MapOn», siltuma taupības rīks «Istabai», televīzija «Draugiem.tv», īsziņu sūtīšanas sistēma «Text2reach», kolektīvās iepirkšanās portāls «Pērkamkopā», sociālo mediju monitoringa un uzņēmumu sociālo tīklu kontu apkalpošanas risinājums «ProDesk», darbinieku produktivitātes mērītājs «DeskTime», tiešsaistes pārdošanas veicināšanas sistēma «Relead», draudzības aproču tirgotava «Friendly Bracelets», citātu krātuve «behappy.me», sludinājumu portāls «Zip.lv», kā arī foto drukas pakalpojums.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu