Var vieglāk sazināties ar valsts iestādēm

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: latvia.lv

Lai gan vairāk nekā mēnesi ar portāla «www.latvija.lv» palīdzību valsts vai pašvaldību iestādēm ir iespēja nosūtīt savu iesniegumu elektroniskā veidā, iedzīvotāji šo pakalpojumu izmanto visai kūtri.

Valsts reģionālās attīstības aģentūras (VRAA) pārstāve Iveta Ciganova pastāstīja, ka kopumā no 1.septembra līdz šim ir saņemti nedaudz vairāk par 420 iesniegumiem. Tomēr, ņemot vērā, ka sistēma ir jauna, nav zināms, cik iesniegumu ir pēc būtības, un cik - vienkārši testi.

Ciganova paskaidroja, ka ir gan tādi iesniegumi, kuri ir reāli nosūtīti valsts vai pašvaldību iestādēm, bet ir tādi, kur iedzīvotāji vienkārši gribējuši pārbaudīt, kā sistēma darbojas, un iesniegums līdz iestādei nav nonācis. VRAA nav iespēju uzzināt, kāds ir iesnieguma saturs, līdz ar to nevar pateikt, cik ir iesniegumu pēc būtības.

Vēl vajadzīgi uzlabojumi

Ciganova arī neprognozēja, kad varēs konkrēti pateikt, kuri iesniegumi ir bijuši pēc būtības, jo sistēma vēl ir jauna un tajā ir nepieciešami arī uzlabojumi.

Par to, ka iedzīvotāji kūtri izmanto «www.latvija.lv» iespēju, liecina aģentūras LETA veiktā aptauja. Piemēram, Valsts prezidents vidēji mēnesī saņem 543 vēstules un iesniegumus, Ministru prezidentam mēnesī nosūta ap 260 vēstulēm un iesniegumiem. Tikmēr Saeimai ik mēnesi pienāk gandrīz divtik vairāk iesniegumu, piemēram, martā ir saņemti 732 iesniegumi, februārī - 850, bet aprīlī - 955 iesniegumi. Septembrī Saeimā saņemti 305 iesniegumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu