Bezmaksas saziņas aplikācijas šogad nesīs 23 miljardu dolāru zaudējumus (6)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Flickr

Telekomunikāciju operatori pasaulē šogad varētu zaudēt 23 miljardus dolāru (12,5 miljardus latu) īsziņu ienākumos, jo aizvien vairāk viedtelefonu lietotāju pievēršas bezmaksas saziņas aplikāciju izmantošanai, teikts ceturtdien publiskotajā izpētes kompānijas «Ovum» paziņojumā.

«Ovum» prognozē, ka šie zaudējumi līdz 2016.gadam vairāk nekā dubultosies un sasniegs 54 miljardus dolāru (29,5 miljardus latu), tradicionālās īsziņas aizstājot tādām internetā bāzētām platformām kā «WhatsApp».

Aplēses liecina, ka 2010.gadā telekomunikāciju operatori īsziņu ienākumos zaudējuši 8,7 miljardus dolāru (4,7 miljardus latu) un 13,9 miljardus dolāru (7,6 miljardus latu) pērn.

Raksta bez maksas

«Ovum» šo situāciju skaidro ar aizvien pieaugošo «WhatsApp» popularitāti, kas ļauj viedtelefonu lietotājiem apmainīties ar teksta ziņām bez maksas, izmantojot bezvadu interneta savienojumus.

Mudinot telekomunikāciju operatorus ieviest jauninājumus, «Ovum» uzsver, ka sociālās saziņas pakalpojumu piedāvātāju skaita pieaugums nav īstermiņa tendence, bet gan liecina par saziņas veida izmaiņām.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu