«Lenovo» apsteidzis «Hewlett-Packard»

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ķīnas datoru ražotājs «Lenovo Group Ltd.» apsteidzis ASV konkurentu «Hewlett-Packard» (HP) un kļuvis par pasaulē lielāko personālo datoru ražotāju, liecina tirgus izpētes kompānijas «Gartner» apkopotā informācija.

«Gartner» dati vēsta, ka «Lenovo» pasaules tirgus daļa trešajā ceturksnī sasniegusi 15,7%, salīdzinot ar HP tirgus daļu 15,5% apmērā.

Kompānija norāda, ka «Lenovo» ir izmantojusi agresīvu cenu noteikšanu, jo sevišķi profesionālajā tirgū, un palielinājusi tirgus daļu visos reģionos, neskatoties uz personālo datoru tirdzniecības pavājināšanos.

«Gartner» ziņo, ka trešajā ceturksnī pasaulē kopumā pārdoti 87,5 miljoni personālo datoru, kas ir par 8,3% mazāk nekā attiecīgajā periodā pērn.

Ar ko skaidro kritumu?

Tirdzniecības apjoma kritums galvenokārt tiek skaidrots ar mazumtirgotāju un patērētāju lēmumu atlikt pirkumus, gaidot personālos datorus ar jauno «Windows 8» operētājsistēmu, kas tirgū nonāks oktobrī.

Tikmēr ASV uzņēmums «Dell Inc.» iepriekšējā ceturksnī bijis trešais lielākais datoru ražotājs ar 10,5% tirgus daļu, kam ar 9,8% seko Taivānas «Acer» un vēl viena Taivānas kompānija «Asus» ar 7,3%.

Toties ASV tirgū lielākā datoru ražotāju statusu saglabājis HP, kam seko «Dell», «Apple» un «Lenovo».

Personālo datoru skaita kritums

Tajā pašā laikā atsevišķs tirgus izpētes kompānijas «IHS iSuppli» ziņojums liecina, ka personālo datoru pārdošanas apjoms šogad varētu piedzīvot pirmo kritumu pēdējo 11 gadu laikā.

«IHS iSuppli» prognozes norāda, ka šogad pasaulē tiks pārdoti 348,7 miljoni personālo datoru, kas būs par 1,2% mazāk nekā pērn.

Tādējādi šis būtu pirmais kritums kopš 2001.gada, taču uzņēmums uzsver, ka personālo datoru tirdzniecība bijusi gausa jau pēdējos divus gadus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu