Lattelecom sola pusei māju piedāvāt 100 megabitu internetu (20)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

«Lattelecom» cer līdz 2018.gadam 50% Latvijas mājsaimniecību piedāvāt iespēju lietot internetu ar ātrumu 100 megabiti sekundē (Mbps) un panākt, lai Latvija būtu valsts ar trešo ātrāko internetu pasaulē, starptautiskajā konferencē «Ko dāvināt Latvijai simtgadē?» teica «Lattelecom» valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis.

Kā sacīja Gulbis, patlaban interneta analītiķi uzskata Latviju par valsti, kur ir piektais ātrākais internets pasaulē.

Latvija arī būšot «datu pārraides valsts», kurā strādās «Lattelecom» topošs augstākas drošības klases datu centrs un citi datu centri, kas izmantos nesen iedarbināto ātrgaitas datu maģistrāli «Baltic Highway», kas savieno Krieviju, Latviju un Vāciju, ar tālākām saiknēm austrumu virzienā uz Āzijas valstīm.

«Lattelecom Technology» jaunā valdes priekšsēdētāja Anita Mertena biznesa portālam «Nozare.lv» teica, ka datu centrs, kuru attīsta «Lattelecom Technology», savu datu glabāšanas un apstrādes jaudu, kā arī serveru un citu ierīču izvietošanas un uzraudzības pakalpojumus, visticamāk, sāks piedāvāt 2013.gada sākumā.

Lauki līdzvērtīgi pilsētai

Latvijā elektronisko sakaru komersants attīstīs informācijas un komunikāciju tehnoloģijas «reģionālos centros» tādā līmenī, ka iedzīvotājiem būs iespējama tāda paša darba un dzīves kvalitāte kā galvaspilsētā Rīgā, Gulbis teica. Viņš gan atzina, ka «urbanizācija» jeb iedzīvotāju sakoncentrēšanās pilsētās ir neizbēgama, un modernās komunikāciju tehnoloģijas nekad nebūs pieejamas «katrā meža stūrī».

«Lattelecom» vadītājs sacīja, ka kompānija turpināšot sociālo projektu «Pieslēdzies, Latvija» ar mērķi līdz 2018.gadam kopumā apmācīt 30 000 gados vecāku cilvēku izmantot datorus un internetu. Šogad sociālā projekta ietvaros to mācoties jau 6000 senioru, teica Gulbis.

Pēc Gulbja domām, lai panāktu ekonomisku izrāvienu turpmākajos gados, likumdevējiem un valdībai ir jāstrādā kā saskaņotai un vienotai komandai, kā to darījis «Lattelecom», tiecoties uz saviem korporatīviem mērķiem.

Komentāri (20)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu