Plāno piedāvāt iegādāties arī vilcienu biļetes internetā (1)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pasažieru pārvadātājs pa dzelzceļu «Pasažieru vilciens» (PV) plāno piedāvāt iespēju biļetes iegādāties arī internetā, pavēstīja kompānijas sabiedrisko attiecību speciāliste Jana Priedniece.

«Arvien vairāk cilvēku ikdienā izvēlas dažādus pakalpojumus pirkt internetā, tostarp biļetes uz izklaides pasākumiem, autobusu un lidmašīnu biļetes. PV regulāri saņem pasažieru ieteikumus izveidot sistēmu biļešu iegādei internetā, jo tas ir ērti un ātri, turklāt biļeti var iegādāties jebkurā diennakts laikā. Līdz ar to pasažieriem nav jāuztraucas par biļešu tirdzniecības punktu darba laiku un nav jākavē laiks, stāvot rindās pie kasēm,» pastāstīja Priedniece.

Viņa uzsvēra, ka iespēja iegādāties biļetes internetā arī atslogos vilcienu konduktoru darbu, proti, daudzās dzelzceļa stacijās nav biļešu tirdzniecības vietu, tādēļ pasažieriem biļetes jāiegādājas vilcienā pie konduktora. «Lielas pasažieru plūsmas laikā biļešu tirdzniecība vilcienā aizņem ilgu laiku, par ko ne reizi vien pasažieri izteikuši pretenzijas,» teica Priedniece.

Viņa informēja, ka PV, lai nodrošinātu pasažieriem iespēju biļetes iegādāties internetā, ir izsludinājis atklātu konkursu par šādas biļešu tirdzniecības sistēmas izveidi un uzturēšanu. Pretendenti piedāvājumus var iesniegt līdz 2.novembrim.

PV ir izveidots 2001.gadā, nodalot iekšzemes pasažieru pārvadājumus no valstij piederošās Latvijas dzelzceļa kompānijas «Latvijas dzelzceļš» veiktajām funkcijām. Iepriekš PV 100% bija «Latvijas dzelzceļa» meitasuzņēmums, taču 2008.gada oktobrī PV tika pārveidots par valsts uzņēmumu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu