Lietuva pārgājusi uz digitālo televīziju (2)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Flickr/newsusacontent

Lietuvā naktī uz pirmdienu veikta pāreja no analogās virszemes televīzijas apraides uz digitālās televīzijas apraidi.

Kā norādījis Satiksmes ministra padomnieks Martīns Čerkausks, pusotru gadu ilgo informatīvo kampaņu par digitālās televīzijas ieviešanu var uzskatīt par veiksmīgu un cilvēki šīm pārmaiņām sagatavojušies.

Viņš atsaucies uz oktobrī veiktu aptauju, kas liecina, ka 96% Lietuvas iedzīvotāju zina, ka pārejai uz digitālo televīziju nepieciešams attiecīgs televizors vai dekoders, bet gandrīz trīs ceturtdaļas iedzīvotāju jau līdz šim varējuši skatīties digitālās televīzijas pārraides.

Var lūgt palīdzību

Čerkausks piebildis, ka tie televīzijas skatītāji, kuri vēl nav parūpējušies par šo iespēju, visu novembri varēs uzdot jautājumus vai ziņot par problēmām pa bezmaksas informatīvo tālruni, bet sociāli mazdrošinātas personas, kuru vidējie ieņēmumi, rēķinot uz vienu ģimenes locekli, nepārsniedz 525 litus (107 latus), vēl trīs nedēļas var lūgt vienreizēju kompensāciju nepieciešamo palīgierīču iegādei.

Gaida pieplūdumu

Tiesa gan, Lietuvas biznesa ziņu portāls «Vz.lt» par šo pāreju nevēsta tik optimistiskā tonī, pieļaujot iespēju, ka desmitiem tūkstošu Lietuvas televīzijas skatītāju šis rīts uzausis pie baltiem ekrāniem, savukārt televizoru tirgotāji un maksas pakalpojumu sniedzēji šajās dienās var gaidīt klientu pieplūdumu.

Izdevums norāda, ka nav datu par to, cik lietuviešu nedēļas nogalē vēl skatījās analogo televīziju, bet tuvākajās dienās kļūs skaidrs, vai šīs prognozes piepildīsies.

«Spriežot pēc tā, cik maznodrošināto personu pieteikušies valsts kompensācijas saņemšanai, cilvēku aktivitāte šobrīd ir lielāka nekā vasarā, bet mazāka, nekā gaidīts,» atzinis arī Čerkausks. Pēc viņa teiktā, kompensācijām izmantoti 600 000 litu paredzēto desmit miljonu litu vietā.

    Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
    Svarīgākais
    Uz augšu