Tikai desmit ar IT saistīti VARAM projekti īstenoti laikus (18)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Tikai desmit no kopumā 48 Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas uzraudzītajiem projektiem, kas saistīti ar informācijas sistēmu uzlabošanu, tiek īstenoti noteiktajā laikā.

Kā liecina VARAM ziņojums par darbības programmas «Infrastruktūra un pakalpojumi» apakšaktivitāti «Informācijas sistēmu un elektronisko pakalpojumu attīstība», lielākai daļai - 14 - šo projektu īstenošanas termiņš ir pagarināts vai nu virs 36 mēnešiem, nepārsniedzot maksimāli iespējamo, vai pagarināts līdz maksimāli iespējamam termiņam - tādi ir četri projekti. Tikmēr 13 projektu īstenošanas laiks ir pagarināts līdz 36 mēnešiem jeb trim gadiem.

Saskaņā ar plānoto lielāko daļu no projektiem - 28 - bija jārealizē divu līdz trīs gadu laikā, bet 18 projektu īstenošanas laiks bija noteikts viens līdz divi gadi, kamēr diviem projektiem tas bija līdz vienam gadam, kamēr nevienu nebija paredzēts īstenot ilgāk par trim gadiem. Savukārt esošā situācija liecina, ka tādu projektu, kuru īstenošana notiks ilgāk par trim gadiem, ir 18 un ir tikai trīs projekti, kurus īstenos viena līdz divu gadu laikā.

Starp šiem projektiem ir portāla «www.skolas.lv» attīstība, Valsts vides dienesta informācijas sistēmas izveidošana, e-pakalpojumi un to infrastruktūras attīstība, digitālās bibliotēkas izveide, elektronisko recepšu informācijas sistēmas izveide, Vienota civilstāvokļa aktu reģistrācijas informācijas sistēmas izveide, kā arī vienotā notikumu reģistra izveide.

Kopējais finansējums šajā apakšaktivitātē ir 99,26 miljoni latu.

Šo ziņojumu otrdien, 13.novembrī, izskatīs valdības sēdē, kurā arī plānots uzdot par projektu īstenošanu atbildīgajām ministrijām veicināt šo projektu laicīgu ieviešanu, savukārt VARAM, sākot ar nākamo gadu, būs reizi gadā jāiesniedz ziņojums valdībā par šo projektu ieviešanas plānu izpildi.

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu