Saeimas opozīcija neatbalstīs 2013.gada valsts budžetu (31)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Lai arī nākamā gada budžeta projektā ir iekļauti atsevišķi opozīcijas priekšlikumi, apvienība «Saskaņas centrs» (SC) un Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) rīt neatbalstīs 2013.gada valsts budžeta pieņemšanu galīgajā lasījumā.

SC rītdienas balsojumā par atbalstu budžeta projektam varētu atturēties vai balstot «pret», aģentūrai LETA sacīja SC frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Valērijs Agešins. SC balsojums būšot atkarīgs arī no plenārsēdē atbalstītajiem vai noraidītajiem priekšlikumiem.

Kopumā atbalstīt nākamā gada budžetu SC nevarēšot, jo tas nerisinot maznodrošināto iedzīvotāju problēmas, norādīja Agešins. Vienlaikus viņš atzinīgi izteicās par Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisiju, kurā priekšlikumi neesot noraidīti tikai tāpēc, ka tos iesniegusi opozīcija.

ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Ingmārs Līdaka aģentūrai LETA sacīja, ka šī politiskā spēka deputāti balsos pret budžetu. Politiskais spēks neredz «nekādu variantu balsot par», jo faktiski visi viņu iesniegtie priekšlikumi par līdzekļu piešķiršanu ir noraidīti.

Kā ziņots, Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas deputāti atbalstīja apvienības Agešina priekšlikumus par finansējuma piešķiršanu dažādām Liepājas skolām 66 894 latu apmērā, kurus iepriekš neatbalstīja valdība.

Komisijā atbalstu guva arī iepriekš valdībā akceptētie opozīcijas priekšlikumi - atbalstīti divi ZZS priekšlikumi, kas paredz aptuveni 88 000 atvēlēšanu atbalstam ar tuberkulozi slimo pacientu ārstēšanai un 115 000 latu finansējuma piešķiršanu vardarbībā cietušo bērnu rehabilitācijas pasākumiem. Tāpat atbalstīti divi SC priekšlikumi - aptuveni 50 000 latu piešķirt Daugavpils teātrim un 20 000 latu - Vaivaru rehabilitācijas centram aprīkojuma iegādei.

Komentāri (31)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu