No portāla «Latvija.lv» e-iesniegumi nosūtīti 127 iestādēm (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kopš 1.septembra ar portāla «www.latvija.lv» starpniecību e-iesniegumi adresēti 127 dažādām valsts iestādēm, pastāstīja Valsts reģionālās attīstības aģentūras pārstāvis Ģirts Pūle.

Kopumā pakalpojums «e-iesniegums iestādei» ir sākts 1123 reizes, bet pakalpojums pilnībā pabeigts un iesniegumi nosūtīti 345 reizes. Visbiežāk iesniegumi bijuši adresēti Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrai, Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldei, kā arī Lauku atbalsta dienestam.

Kopumā e-iesniegumu ir iespēja nosūtīt 830 valsts un pašvaldību iestādēm, piemēram, Saeimai, Valsts kontrolei, Latvijas Bankai, Ministru kabinetam, tiesām un citām iestādēm.

VRAA vadītāja Solvita Zvidriņa norāda, ka šie divarpus mēneši ir ļoti īss laiks, lai detalizēti varētu izvērtēt pakalpojuma lietošanu. «Tomēr jāsaka, ka tā ir nozīmīga iespēja moderno tehnoloģiju izmantošanā iedzīvotājiem saziņai ar valsts un pašvaldību iestādēm,» pauž Zvidriņa.

Aģentūra esot saņēmusi vairākus e-iesniegumus par jautājumiem, kādus iepriekš iedzīvotāji nebija uzdevuši. Viņa uzsver, ka ne vienmēr, lai uzdotu kādu jautājumu vai izteiktu ierosinājumu, iedzīvotāji ir gatavi rakstīt tradicionālo iesniegumu, sūtīt to pa pastu, tādējādi tērējot gan laiku, gan naudu.

Savukārt e-iesniegums ļauj jebkurā laikā un no jebkuras vietas, ja vien ir dators un internets, sazināties ar valsts vai pašvaldības institūcijām.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu