Lietuvas premjers kritizē ES; aicina ievērot Kamerona idejas (15)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lietuvas premjerministrs Aļģirds Butkevičs trešdien Eiropas Savienības (ES) ekonomikas politiku un paziņoja, ka būtu lietderīgi izmantot Lielbritānijas premjerministra Deivida Kamerona ierosinājumu par konkurētspējas vairošanu.

«Es atbalstu dažus ierosinājumus, jo īpaši, runājot par konkurētspējas vairošanu, ekonomikas attīstību, jaunu darbavietu radīšanu. Es patiešām 100% piekrītu un domāju, ka ES vai vienkārši tās līderiem patiešām vajadzētu šai jomai pievērst lielāku uzmanību,» paziņoja Butkevičs, atbildot uz žurnālistu lūgumu komentēt Kamerona solījumu rīkot referendumu par valsts dalību ES, bet pirms tam sarunās pārskatīt valsts dalības ES nosacījumus.

Lietuvas valdības vadītājs norādīja, ka ES pārāk daudz koncentrējas uz ekonomikas politiku, paziņojot, ka jāpaplašina ražošana. Ja politika mainīsies, «diezin vai radīsies jautājums par izstāju no ES vai referenduma organizēšanu», teica Butkevičs.

«Bez ražošanas paplašināšanas, tikai paplašinot ekonomikas izaugsmi, attīstību, domāju, ka nevarēs runāt par jauniešu iekārtošanos darba tirgū. Idejas, kas tika paustas, ir patiešām svarīgas, būtiskas, un tās vajadzētu ņemt vērā,» paskaidroja Butkevičs.

Kamerons trešdien uzrunā solīja, ka laikā no 2015. līdz 2017.gadam tiks sarīkots referendums par valsts dalību ES, ja viņa Konservatīvo partija uzvarēs nākamajās parlamenta vēlēšanās 2015.gadā.

Britu premjers atzina, ka «sabiedrības vilšanās ES ir lielāka nekā jebkad agrāk». «Ir laiks britu tautai teikt savu vārdu. Ir laiks mums atrisināt šo jautājumu starp Lielbritāniju un Eiropu,» viņš sacīja.

Kamerons arī pastāstīja, ka vēlas Lielbritānijas dalības ES nosacījumu pārskatīšanu, pēc kuras viņš iepazīstinātu tautu ar jaunajiem nosacījumiem un ierosinātu referendumu.

Viņš norādīja, ka Lielbritānijas un ES jauno attiecību pamatā jābūt ES vienotajam tirgum, brīdinot, ka Lielbritānija var izstāties no ES, ja bloks neveiks reformas.

Kamerons runāja par «Eiropas konkurētspējas krīzi» un «pēdējos gados dramatiski pieaugušo» ES atsvešināšanos no tās pilsoņiem.

Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite pēc Lielbritānijas premjera runas paziņoja, ka Lietuva iegūtu no «daudz integrētākas Eiropas».

«Globālo izaicinājumu dēļ ir nepieciešama solidaritāte un vienotība, kopīga visu Eiropas valstu rīcība. Vienota un spēcīga Eiropa ir ieguvums visiem. Lietuva gan ekonomiski, gan politiski lielākā drošībā atrodas, ja Eiropa ir vairāk integrēta,» Grībauskaites teikto aģentūrai BNS citēja viņas preses dienestā.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu