Lietuvas Banka ierobežo «Ūkio bankas» darbību (8)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Lietuvas Banka ierobežojusi uzņēmēja un Kauņas «Žalgiris» īpašnieka Vladimira Romanova pārvaldītās «Ūkio bankas» darbību, vēsta portāls «Delfi.lt», secinot, ka faktiski atkārtojas bankas «Snoras» stāsts.

Novērtējot bankas audita pārskatu un citus datus, Lietuvas Bankas valde paziņojusi par bankas darbības ierobežošanu, lai aizsargātu sabiedrības, noguldītāju un citu klientu intereses. Ar valdes lēmumu bankai iecelts pagaidu administrators, kam uzdots izstrādāt priekšlikumus, kā nodrošināt, lai tiktu izpildītas saistības pret bankas klientiem.

Šādu lēmumu Lietuvas Bankas valde pieņēmusi, izvērtējot pēdējā laikā vērojamās riskantās tendences «Ūkio bankas» darbībā, akcionāru darbības, kas var kaitēt bankai, uzraudzības institūciju norādījumu nepildīšanu, kā arī šo iemeslu dēļ radušos draudus stabilai un drošai bankas darbībai. Lēmums pieņemts, atzīstot citus likumā paredzētos risinājumus par nepietiekamiem noguldītāju un sabiedrības interešu aizsardzībai.

Biržas «NASDAQ OMX Riga» valde nolēmusi apturēt Lietuvas bankas «Ūkio bankas» biedra statusu.

Šāds lēmums pieņemts, jo Lietuvas Centrālā banka uz laiku ierobežojusi «Ūkio bankas» finanšu pakalpojumu sniegšanu, teikts biržas paziņojumā. Visi bankas aktīvie uzdevumi ir atcelti.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu