Zviedru uzņēmēji Latvijai iesaka gādāt par taisnīgu konkurenci (16)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Zviedrijas Eksporta padome nule pabeigtā pētījumā par biznesa klimatu Baltijas valstīs Latvijai iesaka vairāk rūpēties par taisnīgumu konkurences apstākļos, kā arī pievērsties ceļu kvalitātei un biznesa caurskatāmībai, pirmdien vēsta Igaunijas laikraksts «Postimees».

Svarīgākais biznesa klimata jautājums Igaunijā ir turpmākā dzelzceļa attīstība, bet Lietuvai pētījuma autori iesaka vairāk uzmanības veltīt nodokļu maksāšanas paradumiem un tam, ka trūkst aviosatiksmes.

Izsakoties par reģionu kopumā, zviedru uzņēmēji norādījuši, ka nopietna problēma ir korupcija. Tiesa gan, ar korupciju saskārusies vien neliela uzņēmēju daļa un pēdējo gadu laikā ir vērojama situācijas uzlabošanās.

147 zviedru uzņēmēji, kas pērn strādājuši Baltijas valstīs, uzskata, ka kopumā šis uzņēmējdarbībai ir labs reģions.

Galvenie plusi - kvalificēts darbaspēks, salīdzinoši zemas izmaksas, laba nodokļu sistēma, stratēģisks izvietojums, labs dzīves līmenis, vietējā tirgus ienesīgums, uzņēmumu izveidošanas vienkāršība un laba infotehnoloģiskā struktūra.

Zviedru biznesa attieksmi pierāda arī investīcijas - uzņēmēji, kas piedalījušies pētījumā, pērn reģionā plānojuši investēt 98 miljonus eiro (69 miljonus latu) un divu trīs gadu laikā grasās šo summu dubultot.

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu