«Facebook» trešo ceturksni noslēdz ar peļņu (4)

LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

ASV sociālais komunikācijas gigants «Facebook» šā gada trešajā ceturksnī strādāja ar 425 miljonu dolāru (218,02 miljonu latu) tīro peļņu, salīdzinot ar 59 miljonu dolāru (30,2 miljonu latu) zaudējumiem attiecīgajā laika periodā pērn, teikts ceturtdien publiskotajā kompānijas paziņojumā.

Peļņa galvenokārt tiek skaidrota ar apgrozījuma pieaugumu par 60% - līdz 2,02 miljardiem dolāru (1,03 miljardiem latu).

Tikmēr reklāmas apgrozījums iepriekšējā ceturksnī palielinājies par 66% un veidojis 1,8 miljardus dolāru (923,4 miljardus latu), gandrīz pusi no tā nodrošinot mobilajām reklāmām.

«Facebook» jau noteikusi par prioritāti palielināt pakalpojumu sniegšanu mobilajās ierīcēs, un kompānija vēsta, ka šobrīd 874 miljoni no vietnes vairāk nekā viena miljarda lietotājiem šo pakalpojumu izmanto savos mobilajos tālruņos.

Tomēr jaunākie dati liecina, ka «Facebook» lietotāju skaita pieaugums dramatiski palēninās ASV un Kanādā. Šīs ir bēdīgas ziņas, jo vietne pelna aptuveni 4,19 dolārus no katra lietotāja ASV un Kanādā, salīdzinot ar vien 0,74 dolāriem no lietotājiem tādos straujas izaugsmes reģionos kā Āzija.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu