KP «Rīgas sanitārajai transporta autobāzei» piespriež Ls 10 290 sodu (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Konkurences padome (KP) pieņēma lēmumu piespriest naudas sodu 10 290 latu apmērā AS «Rīgas sanitārā transporta autobāze» par apvienošanās darījuma savlaicīgu nepaziņošanu, informē KP pārstāve Inita Kabanova.

Viņa norāda, ka, iegādājoties Rīgas domei piederējušās AS «Ceļu pārvalde» akcijas pirms atļaujas saņemšanas no KP, AS «Rīgas sanitārā transporta autobāze» liedza valstij savlaicīgi īstenot apvienošanās kontroli iedzīvotāju interesēs.

Darījumam bija nepieciešama KP atļauja, jo izpildījās Konkurences likumā noteiktais kritērijs - apvienošanās dalībnieku kopējais apgrozījums iepriekšējā finanšu gadā pārsniedza 25 miljonus latu.

Ziņojumu par notikušo apvienošanos «Rīgas sanitārā transporta autobāze» KP iesniedza 147 dienas vēlāk, nekā to paredz likums, tādējādi KP savu vērtējumu varēja sniegt tikai pēc tam, kad izmaiņas tirgū jau bija notikušas. Pēc ziņojuma izvērtēšanās KP atzina apvienošanos par atļaujamu.

Konkurences likumā paredzētais maksimālais naudas sods par nepaziņotu apvienošanos ir 1000 lati par katru dienu kopš bija jāiesniedz ziņojums. Nosakot naudas soda apmēru, KP ņēma vērā, ka apvienošanās notika starp uzņēmumiem, kas darbojas savstarpēji nesaistītos tirgos, un bija atļaujama.

«Rīgas sanitārā transporta autobāze» un tās saistīto uzņēmumu darbības veidi ir neatliekamās medicīnas palīdzības mašīnu ar šofera pakalpojumiem nodrošināšana, automašīnu tehniskā apkope un remonts, kā arī starptautiskie un vietējie kravu pārvadājumi.

«Ceļu pārvalde» un tās saistīto uzņēmumu darbības veidi ir asfaltbetona ražošana un autoceļu būvniecība Latvijā, tostarp autoceļu būvniecībai nepieciešamo materiālu iegāde un ar būvniecību saistīto atkritumu savākšana, būvniecības iekārtu un mašīnu iznomāšana Latvijā un autoceļu uzturēšana.

KP atgādina, ka jebkuram apvienošanās darījumam, kas atbilst Konkurences likumā noteiktajiem apgrozījuma vai tirgus daļas kritērijiem, nepieciešama KP atļauja. Jebkuru neskaidrību un šaubu gadījumā uzņēmēji tiek aicināti vērsties pēc konsultācijām KP.

Jau ziņots, ka Rīgas pilsētas pašvaldība šā gada aprīlī par 6,2 miljoniem latu uzņēmumam «Rīgas sanitārā transporta autobāze» pārdevusi tai piederošo ceļu būves un uzturēšanas AS «Ceļu pārvalde» kontrolpaketi.

AS «Rīgas sanitārā transporta autobāze» iegādājusies 88,73% pašvaldībai piederošās «Ceļu pārvaldes» akciju, aģentūru LETA informēja advokātu biroja «Magnusson» pārstāve Ingrīda Burgmeistare.

Saskaņā ar pirkuma līguma noteikumiem 22.aprīlī samaksāta visa pirkuma summa, kas par 94 000 latu pārsniedz akciju vērtējumu.

KP iepriekš atļāva «Rīgas sanitārajai transporta autobāzei» iegādāties Rīgas domei piederošos 88,73% «Ceļu pārvalde» balsstiesības veidojošo akciju. Šāds lēmums pieņemts, jo apvienošanās rezultātā netiek ietekmēta tirgus struktūra, neizveidojas vai nenostiprinās dominējošais stāvoklis un netiek samazināta konkurence tirgos, kuros darbojas apvienošanās dalībnieki.

«Rīgas sanitārā transporta autobāze» vairākus gadus nodrošinājusi autotransporta pakalpojumus Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam (NMPD) un šādas tiesības atkārtoti ieguva iepirkuma konkursā pirms trim gadiem, kurā bija vienīgais pretendents. Līgumu par pakalpojuma nodrošināšanu NMPD ar «Rīgas sanitāro transporta autobāzi» 2010.gada aprīļa beigās noslēdza uz pieciem gadiem.

Uzņēmums reģistrēts 1991.gadā. Tā pamatkapitāls ir 409 500 latu. 2012.gadā uzņēmums strādājis ar 5,8 miljonu latu apgrozījumu un 1,9 miljonu latu peļņu. Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs ir Adigjozals Mamedovs, valdes locekļi - Uldis Villers, Akpers Rzajevs un Orlando Rozens.

AS «Ceļu pārvalde» dibināta 1994.gadā, pārveidojot pašvaldības uzņēmumu, tā nodarbojas ar ceļu būvēšanu. Uzņēmuma kontrolpakete - 88,73% akciju - piederēja Rīgas domei, bet šā gada pavasarī pašvaldība savas akcijas par 6,27 miljoniem latu pārdeva «Rīgas sanitārajai transporta autobāzei». Uzņēmuma pamatkapitāls ir 1 669 800 latu.

«Ceļu pārvalde» 2012.gadā strādāja ar 25,5 miljonu latu apgrozījumu un 208 634 latu zaudējumiem.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu