Martā un aprīlī saņemts 361 termiņuzturēšanās atļauju pieteikumu (40)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Martā un aprīlī Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP) saņēmusi 361 pieteikumu termiņuzturēšanās atļaujas saņemšanai, pastāstīja PMLP sabiedrisko attiecību speciāliste Undīne Priekule.

Martā saņemti 180 pieteikumi termiņuzturēšanās atļaujām, bet aprīlī, laikā līdz 24.aprīlim, saņemts 181 pieteikums. Analoģiskā laika periodā pagājušajā gadā PMLP bija saņēmis kopumā 233 pieteikumus, savukārt šā gada pirmajos divos mēnešos tika saņemti 397 pieteikumi. Kopumā šogad līdz 24.aprīlim PMLP saņēmusi 758 pieteikumus termiņuzturēšanās atļaujām.

Nekustāmajā īpašumā šogad ieguldījis 321 termiņuzturēšanās atļaujas pieteicējs, savukārt bankās ieguldījušas 13 personas. Investēt kapitālsabiedrībās izvēlējušies 27 termiņuzturēšanās atļauju pieteicēji.

Kopējais investīciju apjoms divos mēnešos bijis aptuveni 63,01 miljons eiro, no kuriem visvairāk - 57,17 miljoni eiro - ieguldīti, Latvijā iegādājoties nekustāmo īpašumu. Savukārt ieguldījums bankās divos mēnešos bijis 4,1 miljons eiro, turpretī 1,7 miljoni eiro ieguldīti kapitālsabiedrībās. Salīdzinot ar gada pirmajiem diviem mēnešiem, trešajā un ceturtajā mēnesī ir palielinājusies ieguldījuma summa bankās, savukārt pārējās pozīcijās investīciju apmērs samazinājies.

Nekustamo īpašumu apmaiņā pret termiņuzturēšanās atļaujām iegādājušās 746 personas, 26 ārzemnieki ieguldījuši bankās, bet kapitālsabiedrībās investējušas 107 personas no visiem, kas martā un aprīlī ieguvuši termiņuzturēšanās atļaujas.

Visvairāk termiņuzturēšanas atļauju saņēmēji ir Krievijas pilsoņi - 545. Otrajā vietā ir Ķīna ar 103 pilsoņiem. Tāpat termiņuzturēšanās atļaujas apmaiņā pret investīcijām saņēmuši 68 Ukrainas pilsoņi, kas ierindojas trešajā vietā pēc izsniegto termiņuzturēšanās atļauju skaita.

Komentāri (40)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu