Tiesa liek Antonovam atmaksāt Snoras bankai 5,8 miljonus eiro (13)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Viļņas apgabala tiesa piespriedusi bankrotējušās Lietuvas bankas «Snoras» bijušajam lielākajam akcionāram Vladimiram Antonovam atmaksāt bankai neatdotu aizdevumu 20 miljonu litu (5,8 miljonu eiro) apmērā, vēsta Lietuvas biznesa ziņu portāls «Vz.lt». Advokāte pagaidām nav varējusi atbildēt uz jautājumu, vai Antonovs tiesas lēmumu pārsūdzēs.

Kā izdevumam pastāstījusi Antonova advokāte Aušra Ižičkiene, viņas klients un viņa tēvs Aleksandrs kredītlīgumu ar banku noslēguši 2010.gadā, taču kopš 2011.gada beigām, kad banka tika nacionalizēta un Antonova īpašums arestēts, kredīta maksājumus viņi nav veikuši. Bankas prasību tiesa apmierinājusi pilnā apmērā - pietiesātā summa ietver arī kredīta procentus un kavējuma naudu.

Portāls atgādina, ka no Antonova nesen

jau pietiesāts cits aizdevums aptuveni 12 miljonu litu

apmērā un šo lēmumu viņš nav pārsūdzējis.

Tomēr Ižičkiene norādījusi, ka bankrotējušās bankas administrators tiesā uzvarējis tikai teorētiski - visticamāk, šo naudu banka neatgūs. «Neviens neapstrīd to, ka cilvēkam, kurš naudu aizņēmies, tā arī jāatdod. Taču viņa īpašums ir arestēts un viņš nevar ar to rīkoties. Tādēļ tiesas lēmums netiks izpildīts. Kamēr prokurori neatcels arestu, nekas nenotiks,» viņa piebildusi.

Pēc advokātes teiktā, tiesa noraidījusi viņas prasību nodot lietu Krievijas tiesai. Gan pats Antonovs, gan viņa tēvs ir Krievijas pilsoņi. Krievijas pilsones ir arī viņu abu sievas, kas šai lietā arī ir atbildētājas.

Bažījoties par «Snoras» stāvokli, 2011.gada 16.novembrī Lietuvas valdība nacionalizēja bankas akcijas, bet nedēļu vēlāk Lietuvas Bankas valde paziņoja, ka nolēmusi banku likvidēt. Vēlāk tika ierosināta bankas bankrota lieta. Aplēsts, ka «Snoras» aktīvi bijuši vairākus miljardus litu mazāki par saistībām.

Antonovs un otrs lielākais «Snoras» īpašnieks Raimonds Baranausks tūdaļ pēc bankas nacionalizācijas devās uz Londonu. Lietuva viņus tur aizdomās par gandrīz divu miljardu litu izšķērdēšanu un cenšas panākt viņu izdošanu. Abu bijušo baņķieru advokāti par savu galveno argumentu izraudzījušies apgalvojumu, ka izdošanas lieta esot politizēta.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu