Ķemeru sanatoriju iegādājies investors Gusakovs no Krievijas (31)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Ķemeru sanatoriju izsolē iegādājies uzņēmums «Park Hotel Ķemeri», kura vienīgais īpašnieks ir Krievijas pilsonis Aleksandrs Gusakovs, aģentūrai BNS apstiprināja sanatorijas īpašnieka «Ominasis Latvia» maksātnespējas administrators Ainars Kreics.

«Izsolē varēja piedalīties jebkurš un tas bija vienīgais pretendents, kas pieteicās,» sacīja Kreics.

«Ominasis Latvia» maksātnespējas administrators norādīja, ka Gusakovs ir uzņēmējs, kuram pieder starptautisks, prestižs viesnīcu tīkls tādās valstīs kā Vācijā un Šveicē. Pēc Kreica teiktā, Gusakova viesnīcu tīkls darbojas līdzīgā specialitātē, kā kādreiz Ķemeru sanatorija.

«Manā skatījumā tas ir ļoti veiksmīgs darījums. Vēl labāk būtu, ja Ķemeru sanatoriju būtu iegādājusies valsts, taču tā nenotika, tāpēc šis ir labākais no iespējamajiem darījumiem,» sacīja «Ominasis Latvia» maksātnespējas administrators Ainars Kreics.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka Ķemeru sanatoriju 3.oktobrī izdevās izsolīt par trim miljoniem eiro. Izsolē ar augšupejošu soli lietu kopības sastāvā bija iespējams iegādāties uzņēmumam piederošos piecus nekustamos īpašumus Jūrmalā, un kustamo mantu, kas sastāv no gandrīz 15 000 pozīciju, kā arī grāmatām. Nekustamā īpašuma un kustamās mantas izsoles sākumcena bija noteikta 2,9 miljonu eiro apmērā.

Pēc Kreica teiktā, šī bija trešā izsole ar šādu mantas sastāvu, bet iepriekš Ķemeru sanatoriju nebija izdevies izsolīt četras reizes.

Tāpat ziņots, ka Jūrmalas pilsētas tiesa 2013.gada 1.martā pasludināja sanatorijas «Ķemeri» kompleksa īpašnieka «Ominasis Latvia» maksātnespējas procesu, ieceļot par maksātnespējas administratoru Kreicu. «Ominasis Latvia» īpašumā atrodas vairāki īpašumi Jūrmalā, t.sk. nekustamais īpašums Tukuma ielā 42, kas sastāv no zemes vienības 13 779 kvadrātmetru platībā un uz tās esošās viesnīcas un sanatorijas. Sanatorijas «Ķemeri» kompleksā ietilpst valsts nozīmes arhitektūras piemineklis «Viesnīca» un viens vietējās nozīmes kultūras piemineklis «Peldu iestāde». «Ominasis Latvia» maksātnespējas administrators, lai apmierinātu iesniegtos kreditoru prasījumus, ir uzsācis sanatorijas «Ķemeri» kompleksa un ar to saistīto kustamās mantas pārdošanu.

Komentāri (31)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu