«Moody's»: Krievijas biznesam draud kredītu krīze (37)

LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Krievijas uzņēmumi var nonākt kredītu krīzē, ja vien Rietumi nemīkstinās Krievijai noteiktās sankcijas par tās lomu Ukrainas krīzē, prognozē starptautiskā reitingu aģentūra «Moody's». Sankciju rezultātā Krievijas uzņēmumiem ir liegta pieeja starptautiskajam kapitāla tirgum.

Obligāciju izdošana pasaules tirgos Krievijas kompānijām ir liegta kopš jūlija, kad ASV un Eiropas Savienība pastiprināja sankcijas pret Krieviju saistībā ar Malaizijas lidmašīnas notriekšanu virs Austrumukrainas.

Krievijas aģentūra «Praim» norāda, ka bez piekļuves ārvalstu kapitāla tirgum Krievijas uzņēmumi nebūs spējīgi veikt parādu refinansēšanu vienlaicīgi ar ārējo parādu atmaksu.

Analītiķi uzskata, ka kredītu krīze Krieviju varētu skart 2016.gadā un tajā vissmagāk ciestu metalurģijas un nekustamā īpašuma sektori.

«Lielākajai daļai Krievijas uzņēmumu ir pietiekama likviditāte, lai 2015.gadā ievērotu kredītu atmaksas termiņus. Tomēr 2016. un 2017.gadā uzņēmumiem var rasties problēmas, ja tiem joprojām nebūs piekļuves kapitāla tirgiem,» norāda «Moody's».

Krievijas centrālās bankas «Bank Rossii» apkopotie dati liecina, ka Krievijas uzņēmumiem līdz 2015.gada beigām jāatmaksā parādsaistības 134 miljardu dolāru apmērā.

Analītiķi uzsver, ka ārējo kredītu atmaksāšanas nepieciešamību arī turpmāk pavadīs ārvalstu kapitāla aizplūšana no Krievijas, kas šā gada pirmajā pusē sasniedza 74 miljardus dolāru.

Komentāri (37)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu