Lagarda sola vēderdeju, ja ASV Kongress ratificēs SVF reformas (14)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) vadītāja Kristīne Lagarda paudusi saniknojumu par ASV Kongresa atteikšanos balsot par būtiskām reformām fonda darbā un pat apsolījusi uzstāties ar vēderdeju, ja balsojums tomēr notiks.

Reformas, kuru mērķis ir stiprināt pasaules krīžu situāciju aizdevēja finanšu resursus un dot lielākas balsstiesības attīstības ekonomikām, piemēram, Ķīnai, ir apstiprinājušas visas pasaules lielvaras, izņemot ASV.

Izmaiņas ieviest bija plānots jau pirms diviem gadiem. Tomēr, neskatoties uz Baltā nama apstiprinājumu, bez Kongresa ratifikācijas reformas nevar īstenot. Kongresā reformas bloķē galvenokārt Republikāņu partijas pārstāvji.

Ikgadējo SVF un Pasaules Bankas sanāksmju laikā Vašingtonā 58 gadus vecā bijusī Francijas finanšu ministre Lagarda izmantoja visus līdzekļus, lai mudinātu Kongresa deputātus atbalstīt reformas SVF.

«Es nodejošu vēderdeju, ja tas būs nepieciešams, lai saņemtu ASV ratifikāciju,» viņa solīja.

Uzstāšanās ar deju notiks «tiklīdz viņi nobalsos», Lagarda piebilda.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu