Ķemeru sanatorijas izsoli atzīst par nenotikušu; nav samaksāta nauda

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Maksātnespējīgās SIA «Ominasis Latvia» administrators Ainars Kreics atzinis par nenotikušu Ķemeru sanatorijas mantas kopuma izsoli, kas notika 3.oktobrī. Minētajā izsolē piedalījās viens pretendents, kurš apliecināja gatavību iegādāties sanatorijas mantas kopumu par 3 000 000 eiro, veicot pirkumu mēneša laikā.

Tomēr minētais izsoles dalībnieks neveica pirkuma maksas samaksu viena mēneša laikā pēc izsoles, kā to paredz likums, informēja Latvijas Sertificēto maksātnespējas procesa administratoru asociācijas preses pārstāve Justīne Plūmiņa.

Līdz ar to pretendents ir zaudējis līdz izsolei iemaksāto drošības naudu 503 771 eiro apmērā.

Par tālāko rīcību ar Ķemeru sanatorijas mantas kopumu administrators plāno tuvākajā laikā vienoties ar «Ominasis Latvia» nodrošinātajiem kreditoriem.

Kreics norādīja, ka

skaidrība šajā jautājumā varētu būt tuvāko divu nedēļu laikā.

Tāpat ar kreditoriem tiks lemts, vai notiks izsole vai arī varēs pārdot mantas kopumu bez tās. Arī īpašuma turpmāko cenu administratoram pagaidām bija grūti komentēt.

Kreics apstiprināja, ka izsoles uzvarētājs, kurš nesamaksāja par pirkumu, bija šī gada 16.septembrī reģistrētā SIA «Park Hotel Ķemeri». Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Krievijas pilsonis Aleksandrs Gusakovs, kurš ir arī viesnīcu ķēdes «Heliopark Group» dibinātājs un īpašnieks.

«Firmas.lv» informācija liecina, ka līdz 20.oktobrim Gusakovs bija vienīgais «Park Hotel Ķemeri» valdes loceklis, bet

20.oktobrī par otru uzņēmuma valdes locekli iecelts Andrejs Danengiršs.

Saskaņā ar Valsts ieņēmumu dienesta informāciju uz 2014.gada 1.oktobri Danengiršs bija desmitais lielākais nodokļu parādnieks valstī un ceturtais lielākais parādnieks starp privātpersonām. Danengirša nodokļu parāds ir 3,47 miljoni eiro.

Tikmēr Jūrmalas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis pauž sašutumu par notikušo un uzsver, ka

pašvaldība no savas puses darījusi visu iespējamo -

vairākkārt tikusies ar franču kompāniju «Vichy» un parakstījusi nodomu protokolu ar investoriem, apliecinot pašvaldības investīciju plānus Ķemeru degradētās teritorijas sakārtošanai vairāk nekā desmit miljonu eiro apmērā tuvāko piecu gadu laikā. Viņš arī uzsvēra, ka vēl šorīt Jūrmalas pašvaldības administrācijai bijusi tikšanās, kur Francijas Eiropas lietu ministra Harlema Desira klātbūtnē «Vichy» apliecināja ieinteresētību Ķemeru sanatorijas attīstībā.

«Notikušajam nav loģiska izskaidrojuma, - kurš saprātīgs investors būtu gatavs uzdāvināt maksātnespējas administratoram pusmiljonu eiro. Ar nožēlu jāsaka, ka šis signāls ir skaļš trauksmes zvans Latvijas kultūrvēstures pieminekļa saglabāšanai. Vēl viena ziema bez nopietniem konservācijas darbiem Ķemeru sanatorijai un Jūrmalai kopumā būs traģēdija. Ļoti ceru, ka maksātnespējas procesa administrators saprot situācijas nopietnību un nekavējoties rīkosies. Galu galā - viņiem šobrīd ir 503 000 eiro, kas

ar nodrošināto kreditoru piekrišanu varētu tikt ieguldīti īpašuma iekonservēšanā

un saglabāšanā,» sacīja Truksnis.

Jau ziņots, 3.oktobrī izsolē par trīs miljoniem eiro pārdota maksātnespējīgās «Ominasis Latvia» manta, tostarp arī Ķemeru sanatorija. Izsolē piedalījās viens pretendents, kurš arī iegādājās sanatoriju. Tā ir Latvijā reģistrēta juridiska persona, taču pagaidām neko vairāk administrators neatklāja, norādot, ka izsoles uzvarētājam mēneša laikā jānorēķinās par pirkumu un tad tiks atklāta visa informācija.

Pēc kārtas trešajā izsolē lietu kopības sastāvā tika izsolīti uzņēmumam «Ominasis Latvia» piederošie pieci nekustamie īpašumi Jūrmalā un kustamā manta, kas sastāv no gandrīz 15 000 pozīciju, kā arī grāmatām. Nekustamā īpašuma un kustamās mantas izsoles sākumcena bija noteikta 2,9 miljoni eiro.

Tikmēr aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka Ķemeru sanatorijas pircējs varētu būt šī gada 16.septembrī reģistrētā SIA «Park Hotel Ķemeri» ar 3000 eiro pamatkapitālu, kuras vienīgais īpašnieks ir Krievijas pilsonis Aleksandrs Gusakovs. Kreics, lūgts komentēt šo informāciju, aģentūrai LETA to nedz apstiprināja, nedz arī noliedza.

Internetā atrodamā informācija liecina, ka Gusakovs ir 2000.gadā dibinātās viesnīcu ķēdes «Heliopark Group» dibinātājs un īpašnieks. Patlaban «Heliopark Group» ietilpst 11 strādājošas viesnīcas Krievijā un Vācijā, vēl trīs viesnīcu projekti atrodas realizācijas stadijā. Kopumā šajās viesnīcās ir 1500 numuri. Grupā ietilpst arī

kūrortviesnīcas Bāden-Bādenē Vācijā un Krasnajā Poļanā Krievijā.

Kā ziņots, Jūrmalas dome šajā pavasarī apstiprināja Ķemeru teritorijas attīstības vīziju, paredzot šādus infrastruktūras labiekārtošanas darbus - Ķemeru ūdens torņa restaurācija un rekonstrukcija, veidojot to kā tūrisma informācijas centru un visiem pieejamu skatu torni, Ķemeru vēsturiskā parka rekonstrukcija un labiekārtošana, daudzfunkcionāla dabas izglītības centra būvniecība Ķemeros. Nozīmīgas investīcijas paredzētas arī publiskās teritorijas labiekārtošanā un ielu rekonstrukcijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu