Kirovs Lipmans pārsūdzēs FKTK lēmumu sodīt viņu un Filipu Lipmanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Farmācijas kompānijas AS «Grindeks» akcionārs Kirovs Lipmans pārsūdzēs Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padomes lēmumu sodīt viņu un dēlu Filipu Lipmanu.

Lipmans aģentūrai LETA pauda viedokli, ka FKTK padomei nemaz nav tiesību pieņemt šādu lēmumu.

«Tas ir kaut kāds «nonsenss», jo Filipam ir dokumentāls apliecinājums, ka viņš nav ģimenes loceklis. Šo apliecinājumu viņš saņēma no FKTK, kad vērsāmies pie viņiem,» apgalvoja Lipmans.

Lipmans vēl nav saņēmis FKTK lēmumu, tāpēc vēl nevar pateikt, kad tieši tas tiks pārsūdzēts.

«Kad saņemšu, tad izdomāšu, kad pārsūdzēt. Taču noteikti to pārsūdzēšu, jo tas vispār ir kaut kas neiedomājams - šādi izturēties pret uzņēmējiem, kuri strādā un attīsta uzņēmumus, nevis tos gremdē,» sašutumu pauda Lipmans.

Kā ziņots, FKTK padome nolēmusi par konstatētajiem Finanšu instrumentu tirgus likuma (FITL) pārkāpumiem sodīt abus «Grindeks» akcionārus. Kirovam Lipmanam piemērots naudas sods 14 200 eiro apmērā, bet Filipam Lipmanam - 10 650 eiro apmērā.

Abiem akcionāriem būs jāizsaka obligātais akciju atpirkšanas piedāvājums citiem «Grindeks» akcionāriem.

Akcijas cenas noteikšanu obligātajā akciju atpirkšanas piedāvājumā regulē Finanšu instrumentu tirgus likums.

Par finanšu instrumentu tirgu regulējošo normatīvo aktu pārkāpumu - šajā gadījumā par FITL 66.panta pirmās daļas prasību nepildīšanu - FKTK ir tiesīga uzlikt soda naudu līdz 14 200 eiro, kā arī personai ir pienākums izteikt atpirkšanas piedāvājumu mazākuma akcionāriem.

Pēdējās biržas tirdzniecības dienas, 21.novembra, noslēgumā «Grindeks» akcijas cena bija 5,8 eiro. Šogad maksimālā «Grindeks» akcijas cena bija 10,5 eiro, bet minimālā - 5,3 eiro, liecina vērtspapīru tirdzniecības vēstures dati.

Kopējais «Grindeks» vērtspapīru skaits ir 9 585 000.

Līdz ar to akciju atpirkšanai būtu nepieciešami vismaz aptuveni 28 miljoni eiro.

AS «Grindeks» akcijas tiek kotētas «NASDAQ OMX Riga» Oficiālajā sarakstā. AS «Grindeks» lielākie akcionāri ir Kirovs Lipmans - 33,29%, viņa sieva Anna Lipmane - 16,69%, «AB.LV Private Equity fund 2010» - 22,66%, «Swedbank» AS «Clients Account» (nominālturētājs) - 10,47%.

Gan Kirovam, gan Filipam Lipmanam ir tiesības apstrīdēt FKTK lēmumu Administratīvajā apgabaltiesā viena mēneša laikā no tā paziņošanas dienas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu