Par 1,4 miljoniem eiro izstrādās Inčukalna gāzes savākšanas punkta rekonstrukcijas projektu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Krists Spruksts / LETA

Inženierpakalpojumu firma SIA «Olimps» uzvarējusi AS «Latvijas Gāze» iepirkumā par Inčukalna pazemes gāzes krātuves (PGK) gāzes savākšanas punkta rekonstrukcijas tehniskā projekta izstrādi, liecina paziņojums Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

«Latvijas Gāze» bija izsludinājusi iepirkumu par uzņēmuma ekspluatācijas iecirkņa «Inčukalna PGK» gāzes savākšanas punkta Nr.2 (GSP-2) rekonstrukcijas tehniskā projekta izstrādi.

Iepirkumā ar piedāvāto cenu 1 410 040 eiro uzvarēja SIA «Olimps». Šis uzņēmums bija vienīgais iepirkuma pretendents.

Jau ziņots, ka

Inčukalna pazemes gāzes krātuves modernizācijas kopējie ieguldījumi plānoti 376,5 miljonu eiro apmērā.

Šā gada maijā «Latvijas Gāze» saņēma Latvijas un Lietuvas regulatoru atļauju virzīt Eiropas Savienības (ES) kopējo interešu projektu - Inčukalna pazemes gāzes krātuves modernizācijas pirmo posmu, kas pretendē uz ES līdzfinansējumu. Savukārt oktobrī notika šī projekta biznesa plāna publiskā apspriešana.

Kopējās pirmā posma izmaksas ir 89,7 miljoni eiro, no tiem paredzēts 37,5 miljonu eiro līdzfinansējums no ES, 6,9 miljonu eiro līdzfinansējums no Lietuvas pārvades uzņēmuma «Amber Grid» un 45,4 miljonu eiro «Latvijas Gāzes» ieguldījums. Par līdzfinansējuma piešķiršanu vēl lems Eiropas Komisija.

Otrais modernizācijas posms noritēs no 2019.gada līdz 2020.gadam, un tas paredz tālāku infrastruktūras modernizāciju, kā rezultātā dabasgāzes ieguves parametri pieaugs līdz 35 miljoniem kubikmetru dienā. Otrā posma investīcijas plānotas 45,3 miljonu eiro apmērā.

Trešais posms paredz gan tālāku infrastruktūras rekonstrukciju, gan piedāvā iespēju paplašināt krātuvi no pašreizējā aktīvā dabasgāzes apjoma 2,3 miljardi kubikmetru līdz 2,8 miljardiem kubikmetru. Šī posma prognozētās izmaksas ir 241,5 miljoni eiro.

Jau ziņots, ka šā gada pirmos sešus mēnešus «Latvijas Gāze» noslēdza ar 10,7 miljonu eiro peļņu, kas ir par 0,01% mazāka nekā attiecīgajā posmā pērn, kad uzņēmuma peļņa bija 10,8 miljoni eiro, liecina «Latvijas Gāzes» neauditētais finanšu pārskats par šā gada pirmajiem sešiem mēnešiem.

Šogad sešos mēnešos patērētājiem pārdota dabasgāze un sniegti pakalpojumi par 266,4 miljoniem eiro, kas ir par 20,5% mazāk nekā attiecīgajā 2013.gada periodā.

Savukārt «Latvijas Gāzes» ieņēmumi, salīdzinot ar 2013.gadu, samazinājās gan rūpnieciskajā, gan mājsaimniecību klientu sektorā.

«Latvijas Gāzes» peļņa 2013.gadā bija 32,2 miljoni eiro. Kompānijas neto rentabilitāte 2013.gadā bija 5,6%.

Lielākais «Latvijas Gāzes» akcionārs ir Vācijas «E.ON Ruhrgas International GmbH», kurai pieder 47,2% akciju, 34% pieder Krievijas kompānijai «Gazprom», bet 16% - SIA «Itera Latvija».

Kā liecina SIA «Firmas.lv» informācija, inženierpakalpojumu firma SIA «Olimps» dibināta 1991.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 1 000 000 latu (1 422 872 eiro). Visas uzņēmuma daļas pieder SIA «B.Holdings».

2013.gadu «Olimps» noslēdza ar 11 538 559 eiro apgrozījumu un 901 147 eiro pelņu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu