Circeni plāno virzīt darbam «Olainfarm» padomē

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Bijusī veselības ministre Ingrīda Circene (V), kura patlaban konsultē farmācijas kompāniju AS «Olainfarm» starptautiskās sadarbības jautājumos, tiek virzīta darbam uzņēmuma padomes locekles amatā, liecina uzņēmuma akcionāru 17.decembra ārkārtas sapulces darba kārtības plāns, kas iesniegts «Nasdaq Riga».

Uzņēmuma paziņojumā norādīts, ka sapulcē plānots iecelt padomi, kuras sastāvā turpinās darboties pašreizējā padomes priekšsēdētāja Valentīna Andrējeva, kā arī padomes locekļi Aleksandrs Raicis, Volodimirs Krivozubovs, Gunta Veismane un Circene.

Līdz ar to

Circene varētu stāties līdzšinējās padomes locekles Elenas Dudko vietā.

Tāpat paziņojumā norādīts, ka piecu padomes locekļu kopējais mēneša atalgojums tiks noteikts 10 500 eiro apmērā.

Kā ziņots, Circene darbu uzņēmumā konsultantes statusā sāka šā gada 7.novembrī, noslēdzot ar «Olainfarm» uzņēmuma līgumu.

«Circenes kundze konsultē uzņēmumu starptautiskās sadarbības jautājumos. Mēs novērtējam pieredzējušus augsta līmeņa profesionāļus ar plašu kontaktu loku daudzās pasaules valstīs,» iepriekš norādīja «Olainfarm» pārstāve Sigita Lapsiņa.

Jau vēstīts, ka ilgstoši slimojusī un vairāku veselības aprūpes organizāciju pretestību savām reformām pieredzējusī Circene 7.jūlijā iesniedza demisijas rakstu un valdības vadītāja Laimdota Straujuma (V) demisiju pieņēma.

Tāpat vēstīts, ka «Olainfarm» peļņa šī gada deviņos mēnešos augusi par 37%, sasniedzot 12,1 miljonu eiro, kas ir vairāk nekā pērn šajā pašā laika posmā. Savukārt apgrozījums audzis par 30%, sasniedzot 69,9 miljonus eiro.

«Olainfarm» lielākie noieta tirgi šajā laikā bija Krievija, Latvija, Ukraina, Baltkrievija un Nīderlande.

Pērn koncerna peļņa pēc nodokļu nomaksas bija 12,6 miljoni eiro, kas ir par 8% mazāk nekā 2012.gadā, kad «Olainfarm» peļņa sasniedza 13,9 miljonus eiro. Apgrozījums pērn bijis 78 miljoni eiro, kas ir par 4% lielāks nekā 2012.gadā, kad «Olainfarm» apgrozījums bija 75,3 miljoni eiro. Lielākais uzņēmuma īpašnieks ir valdes priekšsēdētājs Valērijs Maligins.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu