ASV Senātā ievelkas debates par budžetu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Ieilgušās debates ASV Senātā par federālo budžetu likušas likumdevējiem apstiprināt pagaidu finansējuma pagarināšanu, lai izvairītos no valdības darba apturēšanas.

Senāta vairākuma līderis Harijs Rīds, kā arī mazākuma līderis Mičs Makonels izteica cerību, ka balsojums par likumprojektu, kas paredz federālās valdības tēriņiem nākamajam fiskālajam gadam atvēlēt 1,1 triljonu dolāru un kuru Pārstāvju palāta apstiprināja jau ceturtdien, notiks vēl piektdien.

Taču konservatīvie, kas ir neapmierināti ar to, ka likumprojektā nav normas, kuras apturētu prezidenta Baraka Obamas vienpusēji izsludināto imigrācijas sistēmas reformu, pieprasīja iespēju likumprojektu papildināt.

Kad Rīds šādu iespēju noraidīja, republikāņi ļāva noprast, ka viņi galīgo balsojumu var novilcināt līdz pirmdienai vai par vēl līdz vēlākam laikam.

Līdzšinējais valdības finansējums beidzas sestdien pusnaktī, un Kongresam nepieciešams apstiprināt vēl vienu īslaicīgā finansējuma termiņa pagarināšanu.

Pārstāvju palāta piektdien ar nelielu balsu vairākumu atbalstīja īslaicīgā finansējuma pagarināšanu līdz trešdienai, taču domstarpības Senātā liegušas šo pagarināšanu pagaidām apstiprināt galīgi.

Ja līdz sestdienas vakaram vienošanos neizdosies panākt, iespējama kārtējā ASV valdības darba apturēšana.

«Mēs esam atkarīgi no republikāņu iebildumiem,» atzina viens no Rīda palīgiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu