LNT: Ķemeru sanatoriju varētu pirkt «Rietumu banka»

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Ķemeru sanatoriju varētu pirkt viens no tās kreditoriem - «Rietumu banka», atsaucoties uz neoficiālo informāciju, šovakar vēstīja LNT «Ziņas sešos». «Rietumu banka» patlaban atturas komentēt šo jautājumu.

Pēc tam, kad šogad novembrī nobruka kārtējā Ķemeru sanatorijas izsole, tās īpašnieces maksātnespējīgās SIA «Ominasis Latvia» administratoram Ainaram Kreicam bija jāpiedāvā nodrošinātajiem kreditoriem iegādāties īpašumu par izsoles sākuma cenu, kas bija 2,9 miljoni eiro. Sarunas ar «Rietumu banku» un otru kreditoru SIA «Arhiidea» par pārdošanu ieilgušas, atzina maksātnespējas administrators. Tas tikai pastiprina iespēju, ka kreditori sanatoriju nevēlas atdot citam, lai gan interese esot pietiekami liela.

Tas gan arī nozīmē, ka nu jau kārtējo ziemu sanatorijas ēka būs jāpieskata administratoram.

«Visticamāk, šogad pārdošana nenotiks. Izskatās, ka

pārdošana varētu notikt nākamā gada sākumā.

Es ceru, ka janvārī,» LNT teica Kreics.

Sanatorija tiek uzturēta iespēju robežās. «Mēs pašlaik gatavojam to ziemas sezonai. Ir problēma ar gruntsūdeņiem, kas regulāri mēdz uzkrāties apakšējā pagrabstāvā un ik pa brīdim jāatsūknē,» stāstīja administrators. Pēc papildu konsultācijām ar speciālistiem Kreics nonācis pie secinājuma, ka patlaban sākt apkuri nav nedz reāli, nedz arī ieteicams, jo būtiskas temperatūras maiņas šajā situācijā var ēkai nodarīt vairāk posta, nekā nest labumu.

Kā ziņots, novembra sākumā administrators bija spiests atzīt par nenotikušu 3.oktobra Ķemeru sanatorijas mantas kopuma izsoli, jo vienīgais pretendents, kurš ar pusmiljonu eiro lielu drošības naudu apliecināja gatavību īpašumu iegādāties, tomēr solīto summu nesamaksāja.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu