Viļņas mērs pie bankomāta kopā ar personībām, kas attēlotas uz litu banknotēm

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Lietuvai gadumijā pārejot uz Eiropas vienoto valūtu, Viļņas mērs gadumijā pie bankomāta galvaspilsētas pašvaldībā ieradies kopā ar teatralizētu gājienu, kurā viņu pavadījušas viegli atpazīstamas vēsturiskās personības, kas attēlotas uz Lietuvas litu naudaszīmēm - rakstniece Jūlija Žemaite, leģendārie lidotāji Stepons Darjus un Stasis Ģirēns, dzejnieks Maironis un Lietuvas himnas vārdu autors Vincs Kudirka.

Lai gan pie bankomāta jau bija sastājusies rinda, ļaudis neiebilda, ka izņemt pirmo simbolisko eiro naudaszīmēm pirmais dodas mērs, kas pievienošanos eirozonai nosauca par svarīgu soli, bet neaizkavēja klātesošos ar ilgu uzrunu. «Nupat esam sagaidījuši eiro un priecājamies, ka esam Eiropas cilvēki. Vēlu visiem jauku 2015.gadu!» viņš paziņoja.

Glītā rindā savu kārtu pie bankomāta rāmi sagaidīja arī viņa svītas personāži. Pēc tam visi interesenti varēja nofotografēties kopā ar viņiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu